Dobos Sándor, 2017.09.06. | Kézilabda

A Vasas SC montenegrói játékosa örül, hogy Kovács Péterrel dolgozhat a világ egyik legerősebb bajnokságában.

A 21 esztendős Vanesa Agovic legutóbb május 7-én játszott tétmérkőzést Budapesten, méghozzá a Buducnost Podgorica színeiben a Bajnokok Ligája négyes döntőjének bronzpárharcában (a CSM Bukarest győzött 26-20-ra). Egy nappal korábban a Győri Audi ETO győzött ugyanilyen arányban a montenegróiak ellen, és a sors érdekessége, hogy friss bal oldali átlövőnk a Vasassal első bajnoki mérkőzését éppen a bajnoki és BL-címvédő együttes ellen vívhatja – Győrben.

Nehéz lenne ennél nagyobb falatot elképzelni az NB I újoncának, fel van tehát adva a lecke. A tisztes helytállásban segíthet csapatunk új játékosa.

„Az első meccs hatalmas kihívás lesz számunkra, hiszen a Győr jóval tapasztaltabb csapat, nem beszélve az eredményeikről. De a legjobbak ellen küzdeni mindig hasznos, megtapasztalhatunk sok mindent, és persze mi is a legszebb arcunkat szeretnénk nyújtani” – fogalmazott Vanesa Agovic.

Légiósunk jól érzi magát Budapesten, úgy gondolja, jó döntést hozott, amikor aláírt a Vasashoz.

„Egy hónapja érkeztem Podgoricából, több ajánlatom is volt, de a Vasast tartottam a legjobb választásnak. Fiatal csapat, én is fiatal vagyok, és hallottam, hogy Kovács Péter az edző, ez ideális a számomra. Úgy voltam vele, próbáljuk meg. Nekem azért is tökéletes ez a csapat, mert több játéklehetőséget kaphatok, mint Podgoricában, itt a kortársaimmal játszom. Egy olyan nagycsapatban, mint a Buducnost, 5-10 percet kaphatsz jó esetben. Éles helyzetekben érthetően nem állítanak be, itt viszont igen, ráadásul nincs olyan végzetes következménye annak, ha az ember hibázik. A legjobb akarok lenni a posztomon, 100 százalékot adni minden edzésen és meccsen, szerintem a lányok is ugyanígy gondolkodnak” – tette hozzá az elmúlt BL-szezonban 10 gólig jutó játékos.

A Vasas SC Kovács Péter irányításával jutott fel az NB I-be, a szakemberről (és a csapattagokról is jó véleménye van Vanesának):

„Nagyon jó edzőnk van, mindent többször is elmagyaráz, türelmes velünk az edzéseken, és biztosított, hogy sok játéklehetőséget kapok majd, hasonlóan a csapattársaimhoz. Nagyon pozitív élményeim vannak a lányokról is. Nagyon sokat segítenek, hiszen egy hónap alatt nem tanultam meg magyarul, bár próbálkozom erőteljesen. Elég nehéz nyelv, hogy őszinte legyek, igyekszem fejlődni ebben is. Szóval jó a társaság, várom a rajtot.”

Csapatunk egyébként nemrégiben éppen Podgorciában edzőtáborozott, Vanesa Agovic számára furcsa lehetett egykori társai ellen/mellett gyakorolni.

„Egy kicsit tényleg különös volt együtt edzeni azokkal a játékosokkal, akikkel négy-öt évet együtt töltöttem. A Buducnost tényleg olyan, mint egy nagy család, viszont a pályán nincsenek barátok, mint tudjuk. Hasznos és jó volt az edzőtábor, jól segítette a felkészülésünket” – mondta a Vasas SC légiósa.

A játékelemekre csiszolására még a bajnokság kezdete után is van lehetőség, mindenesetre az első mérkőzést szeptember 9-én, 18 órától, Győrben játssza a csapat.

D.S.


Hirdetések