Jenkei András, 2017.09.04. | Torna

A Prolan egyéni országos bajnokságon tornászunk kiváló gyakorlatokkal, az egyéni összetett megnyerésén túl a szerenkénti döntőkben is szerzett egy aranyat, valamint két bronzot.

Az országos bajnokság pénteken a férfi egyéni összetett versennyel kezdődött a Tornacsarnokban, ami egyúttal selejtező is volt a a következő két nap szerenkénti fináléira is.
Az összetett nem a legjobban indult Kardos Botond számára, hiszen talajon és lovon is rontott, ám ezek után remekül összeszedte magát, és magabiztosan nyert: „...a korlát sikerült a legjobban, ott  még egy  frissen beépített új elemet is végrehajtottam..."
A szerenkénti döntők során már hibátlan gyakorlatot mutatott be talajon, ahol aztán nem is volt kérdés az arany, és a többi szeren is jól teljesített Reszeli Péter-mester szerint: „A összetett  sikernek nagyon örülünk, visszajelzés ez számunkra is, hogy jó úton járunk. Botond a tavaszi Európa-bajnokság óta óriásit lépett előre anyagerősség terén. Új elemek egész sorozatát építettük be gyakorlataiba, gyökeresen megváltoztatva az eddigieket. Ez saját mércénk szerint is bátor lépésnek tűnt, de most úgy néz ki, hogy bevált. A gyakorlatok anyagereje alapján korláton és nyújtón is lett volna esély a bajnoki címre, ez azonban a kivitelezés során még nem realizálódott. Talajon viszont nagyon szép gyakorlatot sikerült bemutatnia, ami aztán a pontokban is tükröződött.
Egy hónap múlva Kanadában kezdődik a felnőtt világbajnokság, ami Botond számára az első lesz. Félig meddig az ismeretlenbe vágunk bele. A lényeg, hogy képes legyen minél jobban végrehajtani a gyakorlatait. Nem lesz könnyű, hiszen az eddig csak távolról csodált világklasszisok között kell bemutatnia majd a tudását, és a pontozóbírók sem ismerik még őt. Én mindenesetre nagyon bizakodó vagyok, remélem jó élményekkel gazdagodunk. A világbajnokság előtt még a szombathelyi világkupa is szerepel a programunkban. Erős lesz a mezőny, négy szeren indul majd, tapasztalatszerzésnek biztos, hogy nagyon jó lesz. Azt szeretném leginkább, hogy sikerüljön egy magasszínvonalú talajgyakorlatot bemutatnia."

Eredmények:
férfi egyéni összetett:
1. Kardos Botond 77.600

szerenkénti döntők
talaj:

1. Kardos Botond 14.050

gyűrű:
4. Kardos Botond 11.950

korlát:
3. Kardos Botond 12.950

nyújtó:
3. Kardos Botond 11.800
 


Hirdetések