Jenkei Dániel, 2017.08.30. | Klub

A kivitelező konzorcium képviselői körbevezették Markovits Lászlót, Vancsa Miklóst és a Michael Oenning vezette szakmai stábot az épülő Illovszky-stadionban.

2017. március 20-án vette birtokba a munkaterületet a Market-Kész konzorcium, hivatalosan ekkor kezdődött el az új Illovszky-stadion építése a Fáy utcában.

Az elmúlt bő öt hónapban elkészült a mélyalapozás, helyükre kerültek a talpgerendák, majd megkezdődött az előre gyártott szerkezetek építése. Látványos fázist jelentett az oldallelátók vasbetonpilléreinek felállítása és az első falak felhúzása, de már a keleti és nyugati lelátó földszint feletti födémszakaszának kivitelezése is jó ütemben halad.

A kivitelezők Markovits László klubelnökkel közösen szerda délután tartottak idegenvezetést a Vasas FC számára, így Vancsa Miklós ügyvezető, Michael Oenning vezetőedző és a teljes szakmai stáb testközelből láthatta a leendő otthonukban zajló munkálatokat.

„Mostanra jutott el odáig az építkezés, hogy már jól kivehető a stadion elhelyezkedése a Fáy utca és Hajdú utca közötti területen. Megközelíthető a nyugati lelátó első szintje, tehát kezdenek érzékelhetővé válni a magasságok is. Testközelből figyelve már ez is nagyon izgalmas része a projektnek, amit szerettünk volna közösen megtekinteni. Fontos, hogy határidőre elkészüljön a beruházás, de ennél is nagyobb figyelmet szentelünk annak, hogy minőségi munkát végezzünk a kivitelezővel közösen.” – mondta el Markovits László a bejárás során.

„Az Illovszky Team tagjaként hosszú ideje követem a stadionépítési folyamatokat, a tervek alapján többször elmondtam, hogy szerintem nagyon egyedi stadionunk lesz. A helyszínen járva még jobban várom már, hogy visszatérjünk a Fáy utcába, a mostani, átmeneti időszak megélése is könnyebb, hogy már látjuk a fényt az alagút végén és van miért áldozatot hoznunk.– tette hozzá Vancsa Miklós.

Michael Oenning vezetőedzőt is megkérdeztük a benyomásairól: „Elnök úr jóvoltából a tervezés folyamán is bevontak minket a folyamatokba, én természetesen sportszakmai szempontból fogalmaztam meg az észrevételeimet. Örülök, hogy a funkcionális tényezők is figyelembe lettek véve, így a csapat szempontjából minden igényt kielégítő stadion épül majd.”

Az új Illovszky Stadiont várhatóan 2018 nyarán adják majd át.


Hirdetések