Jenkei Dániel, 2017.08.25. | Tenisz

Kitűnően szerepeltek a Vasas Körmöczy Akadémia növendékei a zalaegerszegi korosztályos országos bajnokságon.

A korosztályos teniszévad egyik csúcspontját jelentette a vasasos versenyzők számára a zalaegerszegi országos bajnokság, amelyen az F12-es korosztályban négy sportolónk volt érdekelt. Sávay Zalán, Kuthy Kolos, Markovits Milán és Grossmann Maxi is éremmel zárta a viadalt, ők egyébként a Budapest-bajnokságról kvalifikálták magukat erre a versenyre.

A csapatbajnokságot a mieink nyerték meg, ezen kívül egyéniben Markovits Milán a döntőbe jutott és végül ezüstérmet szerzett, párosban pedig Sávay Zalán Mészáros Patrikkal az oldalán éppen a Kuthy-Markovits duó ellen diadalmaskodott a döntőben.

Fonó László vezetőedző a következőképpen értékelt honlapunknak: - Összességében nagyon jó eredmények születtek, rengeteg pozitív tapasztalatra tettünk szert, meg voltam elégedve a gyerekekkel. Egyénekre bontva, Sávay Zalánnak talán jót tett volna, ha a bajnokság előtt játszik egy kisebb versenyen, mert kicsit nehezen vette fel a ritmust, de így is szívvel-lélekkel küzdött. Markovits Milán és Kuthy Kolos kitűnően kezelték a versenyhelyzetet, az edzésekhez képest fel tudták pörgetni magukat és kihozták a maximumot a játékukból. Grossmann Maxi éppen Zalántól kapott ki egyesben, de így is tisztességesen helytállt, pedig ő csak elsőéves ebben a korosztályban. Annyit azért hozzá kell tenni, hogy ha a sorsolás kicsit szerencsésebben alakul, akkor egyéniben még jobb eredményeket érhettünk volna el. Jó volt egy teljes hetet a fiatalokkal tölteni, sok olyan dolgot tanultam én is, amit hasznosítani fogunk a jövőben.





Hirdetések