Jenkei András, 2017.08.17. | Kosárlabda

Két korosztályos Európa-bajnokságra is sor került a közelmúltban, mind az U16-osok, mind az U18-asok mezőnyében kitett magáért a magyar válogatott, soraikban reményteljes vasasos fiatalokkal.

Minden előzetes várakozást messze felülmúlva, csupán egyetlen mérkőzést elveszítve lett második az U16-os együttes Franciaországban. Négy vasasos játékos is részese volt a nagyszerű sikernek, Varga Alíz, Tóth Franka, Budácsik Dorottya és Dombai Réka jól megszolgált ezüstéremmel térhetett vissza Pasarétre.
A fiatalok egyebek közt Olaszország és Oroszország legyőzése után jutottak el a fináléig, ahol a házigazda franciák múlták felül őket. Vasas-szemmel nézve az eseményeket külön öröm volt számunkra, hogy Dombai Réka tizennégy évesen állt helyt a nála két évvel idősebbek között, és hogy ez a helytállás milyen szintű volt, mi sem bizonyítja jobban, hogy remek játéka, a cserepadról beszállva, egyenesen a torna all-star ötösébe repítette őt!


Dombai Réka jobbról a második

Az idősebbek, az U18-as korosztály tornájának Sopron adott otthont, ahol Mérész Beatrix, valamint Dúl Panka képviselte a piros-kék színeket, és ahol válogatottunk az ötödik helyen zárt. A negyeddöntőben Belgiumtól szenvedtek fájó vereséget a magyarok, majd ezután Svédországot és Spanyolországot legyőzve szerezték meg az ötödik helyet a lányok. Ez utóbbi két mérkőzésnek már nem lehett részese Dúl Panka, aki kézsérülést szenvedett a negyeddöntő során. Az elért eredmény azt jelenti, hogy a magyar csapat ott lehet a jövő évi U19-es világbajnokságon.


Háttal Mérész Beatrix


Hirdetések