Dobos Sándor, 2017.08.04. | Jégkorong

Bukor Rajmund és Oroszi Álmos is ott volt a juniorválogatott csütörtöki felkészülési mérkőzésén, a Tüskecsarnokban.

A decemberben a divízió I/b-s világbajnokságot megnyerő, így az A csoportba jutó magyar U20-as válogatott edzőmérkőzése lényegében megnyitotta a 2017-18-as jégkorongszezont. Örömteli, hogy a nemzeti együttes fellépésén két játékost is adott a Vasas SC juniorcsapata, Bukor Rajmund és Oroszi Álmos is játszott a Tüskecsarnokban, szép számú közönség előtt rendezett mérkőzésen.

A bő keretben rajtuk kívül ott volt Kováts Máté, Tornyai Gábor, Székely-Mádai Gergő, Csiki Attila, Szlépka Armand és Varga Tamás is, ők ezúttal nem kapott lehetőséget az Egyesült Államok U18-as válogatottja ellen.

A mérkőzésen nagyon korán, alig fél perc elteltével megszerezte a vezetést az amerikai válogatott, de a második harmadban Péter Andor előbb egyenlített, majd Szita Donát a vezetést is megszerezte. Még a harmadik végén kiegyenlítettek aztán a vendégek, majd a zárószakaszban még egyszer betaláltak, így 4-2-re nyertek. Tavaly is találkozott egymással a két válogatott, akkor 4-1-re nyert az Egyesült Államok.

A Vasas játékosai szerint jól szolgálta a válogatott fejlődését a mérkőzés.

„Tavaly is játszottunk ellenük, és most is jó színvonalú volt a meccs, szerintem fel tudtuk velük venni a versenyt. Az elején kicsit megszeppentünk, aztán keményen játszottunk, összeszedettek is voltunk. Még alig voltunk jégen, most kezdődött az idény, a végére egész jól összeálltunk” – fogalmazott Bukor Rajmund.

„Végig benne voltunk a meccsben. Egy szerencsétlen gól volt a negyedik, de még akkor sem dőlt el. Rengeteg helyzetünk volt, nem tudtuk kihasználni, de ha szemben vagyunk a kapuval, akkor azt be kell lőni. Egy kétnapos összetartással kezdtünk, a második nap végén jelölték ki a keretet. Aztán volt egy edzés, ma délelőtt is, szóval három napja vagyunk jégen, lesz ez még jobb is” – tette hozzá Oroszi Álmos.

„Megyünk vissza a Vasashoz” – ez már mindketten tették hozzá, jelezve, hogy a válogatott összetartás után új szakaszába érkezik a felkészülés a klubban, vasárnap komoly edzőtábor veszi kezdetét a Vasas Jégcentrumban.


Hirdetések