Jenkei Dániel, 2017.08.01. | Evezés

Újjáalakult sportágunk képviselői országos bajnokságon jártak.

Májusban adtunk hírt arról, hogy a Műegyetemi Evezős Clubbal való együttműködés eredményeként ismét felkerült az evezés a vasasos sportágak közé. Bő két hónap után az első sikerekről is beszámolhatunk, hiszen a 2017-es szegedi országos bajnokságon Elekes Zsófia a 11 éves egypárevezősök között nem talált legyőzőre 1000 méteren, és határozott fölénnyel nyert aranyat.

Szintén ezen a távon a 13 éveseknél Pintér Dorina is nagyon közel járt az éremhez, ő óriási finisben, a célfotó szerint 0.13 másodperccel maradt le a harmadik helyről.

Rajtuk kívül Németh Flóra 1500 méteren lett ötödik, Zsolnai Sarolta pedig 2000 méteren ért el hatodik helyezést.


Vasasos lányok balról jobbra: Elekes Zsófia, Németh Flóra, Zsolnai Sarolta, Pintér Dorina

Az említett hölgyek a Vasas SC versenyzői, férfivonalon a MEC-Vasas versenyzői próbáltak szerencsét. Tamás Bence könnyűsúlyú létére férfi felnőtt normál súlyú egypárban a nagyon előkelő, ötödik helyen végzett.  A Gerei Tamás - Hopp Márton páros a férfi felnőtt normál súlyú kettesek között negyedik helyen ért célba, ami azért értékes eredmény, mert a duónak ez az első éve a felnőttek között.

Királykategóriában pedig összejött egy bronzérem, szintén fiatal csapattal, a következő összetételben:  Hopp Márton - Gerei Tamás - Kiss Norbert - Fülöp Gábor - Falussy Csongor - Borsik Zsolt - Kardos György - Horváth László - kormányos: Kiss Gabriella.


Hirdetések