Nyomtatható verzió 2017.07.21.
Vívás

Szatmári András világbajnok!

A lipcsei világbajnokság  első napján a Vasas 24 éves kardvívója nagyszerű teljesítménnyel szerezte meg az aranyat.

Gárdos Gábor tanítványa a nap folyamán egyértelműen jelezte vetélytársainak, hogy nehéz lesz őt legyőzni, végül nem is sikerült ez senkinek. Az eredményhirdetéskor közel harminc esztendő elteltével kerül újra magyar vívó nyakába az aranyérem.

A 64-es táblán az orosz egyéni világbajnok Resetnyikov volt Szatmári András első ellenfele, akit nagyobb izgalmak nélkül, 15:11 arányban múlt felül. Ezután az ukrán Pundik következett, a 15:7 jól jelzi mekkora volt a különbség a két fiú teljesítménye között. A nyolc közé jutásért, a friss Európa-bajnokkal, az idén őt már kétszer legyőző, hazai pályán versenyző Max Hartunggal kellett megküzdenie. 15:11-re nyert úgy, hogy ellenfele 5:1-re is vezetett, vagyis az asszó második felében egészen nagy különbség volt kettejük között, Andris javára.
Az érem megszerzésben az izraeli színekben versenyző, eredetileg ukrán Voronov próbálta megakadályozni őt, ám a 15:4-es végeredmény alapján erre minimális esélye sem volt.
Az elődöntőben a francia Anstett-el szemben állt pástra a Vasas kardozója. Végig kézben tartotta az irányítást, 15:11-re nyert, és jutott a döntőbe, ahol a koreai Gu Bon Gil várt rá. A távol-keleti vívó jól is kezdett ellene (1:5, 4:8), ám a szünet után ellenállhatatlanná vált Szatmári. Alig hatvan másodperc alatt eltüntette hátrányát, és az ekkor létrejött lélektaní fölényt (bár még 8:10-re is alakult az állás) kihasználva, a végén elsöprő 7:1-es részeredménnyel,  összegszerűen újabb 15:11-es győzelemmel, megszerezte a világbajnoki címet!


                                                       fotó: hunfencing.hu

Kétszeres olimpiai bajnokunk Szilágyi Áron két kevésbé jegyzett rivális, a thaiföldi Haekerd, valamint a brit Honeybone legyőzése után jutott a legjobb tizenhat közé Lipcsében.  Ott az orosz Ibragimovval szemben is magabiztosan kezdett, 9:4-re vezetett, ám ekkor valami megbicsaklott. Ellenfele előbb 10:10-re zárkózott, majd 15:12-re meg is nyerte kettejük csörtéjét, így ezúttal Áron számára a csapatviadal kínál éremszerzési lehetőséget.


                                                          fotó: hunfencing.hu

Póló - Fáy utca, otthon vagy

3990 Ft

Vasas-függő ár: 3590 Ft

  • Névadó fejléc
  • Plaket Kft.
  • Óbuda
  • Óbuda Sport
  • Pensio 17.Kft
  • Arany fejléc
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Budapest Önkormányzata
  • Vasas Pasarét Kft.
  • Vasas Folyondár Kft.
IMPRESSZUM
jogi nyilatkozat
kapcsolat
média ajánlat