Jenkei András, 2017.06.24. | Ökölvívás

A Vasas-Süllős öklözője Harcsa Zoltán bronzérmet nyert a harkovi ökölvívó Európa-bajnokságon, a 75 kilogrammos súlycsoportban.

A héten az ukrán városban rendezett kontinensviadalon Harcsa Zoltán három mérkőzésen léphetett ringbe. Elsőként kedden, sima összecsapáson legyőzte a török Birol Aygünt. Egy nappal később szerdán a szlovákiai Csemez Andrással  negyeddöntőzött és ekkor is magabiztosan kerekedett ellenfele fölé. Ezzel a győzelemmel nem csupán az elődöntőt harcolta ki, hanem kvótát szerzett Magyarországnak az augusztus végi, Hamburgban sorrakerülő világbajnokságra.


                                                 fotó: Vasas Attila (archív)

A pénteki elődöntőben a hazai, azeri válogatott egyetlen még versenyben lévő tagja, az olimpiai bronzérmes Kamran Sahsuvarli ellen lépett ringbe, ami  – pontozásos sportág lévén – nem igazán  számított jó előjelnek. Harcsa azonban remekül helyt állt, a szemtanúk szerint kiélezett mérkőzésen maradt alul. Az öt közül három pontozóbíró csak egypontos különbséget látott a két öklöző között, ráadásul az egyiknél  vasasos fiú nyert. Igaz a másik két ítész egyértelmű azeri fölényt érzékelt.

Harcsa Zoltán viszont dicséretet érdemel a bronzéremért, ami pályafutása második felnőtt Európa-bajnoki harmadik helyezése.

 

 


Hirdetések