Dobos Sándor, 2017.06.11. | Vízilabda

A Vasas-Continental nagy bravúrral, a KSI legyőzésével jutott a döntőbe, ahol az UVSE végül jobb volt.

BENU Serdülő Országos bajnokság, négyes döntő:

Az elődöntőben:

KSI SE–Vasas SC-Continental 8–9 (2–2, 1–1, 4–3, 1–3)
Gólszerzők: Bóbis 4, Schmölcz 3, Rádli, ill. Csorba 2, Konarik 2, Landherr 2, Bozó, Sólyom, Tóth-Gili

A döntőben:

UVSE I.–Vasas-Continental SC 13–11 (3–5, 3–4, 3–0, 4–2)
Széchy-uszoda, vezette: Petik, Marjay

UVSE: Lampert – Szieben, Sziládi 2, Baksa 2, Dala 4, Kádár, Aranyi. Csere: Vígvári Vince, Seeler 1, Szabó B., Vígvári Vendel 2, Martin, Vámosi. Vezetőedző: Benczur Márton

Vasas: Korom – Böröczky B., Bozó 1, Csorba, Konarik 4, Tóth-Gili 2, Sólyom 3. Csere: Csémy, Kalácska, Landherr 1, Böröczky M., Maschefszky, Andrasev. Vezetőedző: Kemény Kristóf

Gól6emberelőny: 4/10, illetve 4/8
Ötméteresek: 1/2, illetve 1/1
Kipontozódott: Szieben (27.)
Kiállítás cserével: Aranyi (8.)

Klubunk idei második utánpótlásérmét szerezte meg a Kemény Kristóf által vezetett serdülőcsapatunk, miután a korosztály hétvégi négyes döntőjében a második helyen zárt. Az ifjúsági csapat ezüstérme után tehát a serdülők nyakába is medália került a „final four” során, ez pedig nagyszerű mérleg, ráadásul a Vasas mondhatja el magáról egyedül, hogy mindkét korosztályban döntőbe jutott.

Az elődöntőben szombaton a KSI-t verte meg csapatunk, amely az alapszakaszban a harmadik helyen zárt, éppen a sportiskolások mögött. A bajnokság során ezzel együtt ugyanilyen szoros csatákat vívott a két fél, mindkét alkalommal egy góllal nyert a KSI – most ez az egy gól a Vasas javára billent.

A döntőben aztán fantasztikus támadójátékkal és lendülettel, egyben higgadtsággal játszott csapatunk a mérkőzés első felében. Minden elsült szinte, így a nagyszünetig háromgólos előnyt sikerült kiharcolni, 9-6. Konarik Ákos, Tóth-Gili Tamás és Sólyom Levente is többször betalált, és jól védett Korom Dániel is, de az egész csapat jól mozgott, jól működött.

Az ificsapatban is számításba vett, és ott is ezüsttel záró Bozó Péter a második negyed végén megsérült, vérzett az orra, több mint másfél percig nélkülözni kellett – a pihenő után aztán visszatért a vízbe.

Fordulás után aztán megváltozott a játék képe, a Vasas nem folytatta gyors és kombinatív támadásait, ehelyett lassította a játékot, az UVSE pedig erőre kapott. Két perccel a harmadik negyed vége előtt Dala Döme 9-9-re egyenlített.

Sőt, Sziládi Kristóf a negyed negyed második percében először szerezte meg a vezetést a liláknak, a mieink több mint 16 percig gólképtelenek voltak, Konarik Ákos már 9-11-nél szerezte a következő Vasas-gólt. Ez a nagy gólcsend végzetesnek bizonyult, különösen fájó volt Vígvári Vendel két gólja egymás után. S bár a végén még felcsillant az egyenlítés lehetősége, ez elmaradt, a bajnoki címet az UVSE szerezte meg.

Kemény Kristóf vezetőedző értékelése:

„Nagyon büszke vagyok a csapatomra, mert emberfelettit műveltünk egész évben. Nagyon sokat fejlődtünk, mondhatom, hogy mi fejlődtünk a legtöbbet. Olyan játékosok lettek meghatározóak, akik gyakorlatilag a térképen sem voltak. A döntő második felére egyszerűen elfáradtunk, elkezdtük lassítani a játékot, és ennek megittuk a levét. A gyerekeknek ez volt az első igazi ki-ki mérkőzésük, és döntőjük a pályafutásuk során, nem várható el tőlük, hogy nyolc negyeden keresztül topformában legyenek. Büszke vagyok a fiúkra, egyúttal gratulálok az UVSE-nek és Benczur Mártonnak. Jövőre már a klubnál dolgozom, ezért ezúton is szeretném megköszönni a Vasasnak a kétéves támogatást, a gyerekeknek pedig a kemény munkát.”

Bozó Péter így összegzett a döntőt követően:

„Sajnálom, hogy a meccs második félideje nem sikerült jól. Azt hiszem, kicsit elfáradtunk, belementünk az őrületbe, talán néhány labdát sem kellett volna ellőni. Voltak lövéseink, amik után az Újpest lefordult, és abból szerezték a góljaikat. Próbáltuk a meccs elejét megnyomni, jó is alakult a meccs, aztán végül nem sikerült az előnyt megtartani. Jó lett volna két arany, de persze nem vagyok telhetetlen, majd jövőre meglesz a két bajnoki cím…”


Hirdetések