Jenkei Dániel, 2017.06.07. | Karate

A rekordok versenyét zártuk hétvégén.

A Vasas karate szakosztálya története során másodszor vett részt a WKF Magyar Bajnokságon. Az ötvenöt egyesület több mint nyolcszáz versenyzőjével megrendezett kétnapos verseny a számok tekintetében rekordokat döntött, és egyesületünkből is idén indult a legtöbb sportoló.

A vasasos teljesítményre pedig nem lehetett panasz, hiszen összesen kilenc éremmel zártuk a viadalt. A program a katásokkal kezdődött: Forgács Tamás saját korosztályában (U21-ben) és a felnőttek között is elindult. Utóbbiban bronzérmes lett, U21-ben pedig egészen a döntőig jutott, ahol végül alulmaradt, így egy ezüst- és egy bronzéremmel zárta a napot. Sindeles Szabolcs - szintén felnőtt katában - jó formagyakorlatokkal az ötödik helyet szerezte meg.

Ezután kadet katásaink remekeltek, mindhárom versenyzők dobogóra állhatott: Mérő Bálint, Csicsay Gergely és Forgács Richárd valamennyi ellenfelükön felülkerekedtek, így egymás között oszthatták el az első három helyet. A végső sorrend a Mérő, Csicsay, Forgács lett. Ezek után nem meglepő, hogy csapatkatában is kitűnő formagyakorlattal rukkoltak elő, és látványos bunkai-jal (értelmezéssel) bajnoki címet nyertek.

Délután a kumitések folytatták az érmek gyűjtését: Klement Kármen is elindult U21-ben és felnőttben. Előbbiben bronzot, utóbbiban aranyat nyert.  Knirsch Marcell a juniorok között csatlakozott a vasasos magyar bajnokokhoz: a +76 kg-osok között minden meccsét megnyerve diadalmaskodott. Az érmek mellett a kumitések között számos versenyzőnk helyezett lett: a kadet -57 kg-osok között Borbély Márk 7., junior - 61 kg-ban Geréd-Király Tamás 4., junior -53 kg-ban Makay Kiara 5., az U21 +84 kg-osok között pedig Szkotniczky Ákos 5. lett.

Külön büszkeség, hogy a 4 arany- 2 ezüst- és 3 bronzérmes mérleg az összesített éremtáblán az előkelő negyedik helyhez volt elég a Vasas számára.

A magyar bajnokság volt egyébként az októberben Tenerifén megrendezendő korosztályos világbajnokság kvalifikációjának utolsó állomása: eldőlt, hogy 3 vasasos karatésnak szurkolhatunk majd Spanyolországban. Klement Kármen U21 -50 kg kumitében, Mérő Bálint kadet katában, Forgács Tamás pedig U21 katában szerezte meg az indulási jogot.


Vasasos helyosztó kadet katában: a népes mezőnyben mindhárom indulónk a dobogón végzett


Magyar bajnok kadet katacsapatunk a dobogón


Újdonsült magyar bajnokunk, Knirsch Marcell ünnepel a küzdőtér mellett


Magyar Bajnokunk, Klement Kármen a dobogón
 

Dobogós eredményeink:

Klement Kármen: U21 -50 kg kumite 1. hely, felnőtt -50 kg kumite 3. hely

Knirsch Marcell: junior +76 kg kumite 1. hely

Mérő Bálint: kadet kata 1. hely

Kadet katacsapat (Mérő Bálint, Csicsay Gergely, Forgács Richárd) 1. hely

Forgács Tamás: U21 kata 2. hely, felnőtt kata 3. hely

Csicsay Gergely: kadet kata 2. hely

Forgács Richárd: kadet kata 3. hely


Hirdetések