Jenkei Dániel, 2017.06.01. | Labdarúgás

A létező legkisebb különbséggel maradtunk alul a Magyar Kupa döntőjében.

Magyar Kupa Döntő

Vasas – Ferencváros 1-1 (0-1) tizenegyesekkel: 4–5
Groupama Aréna, 14 970 néző.
Vezette: Solymosi (Albert, Buzás)

Vasas: Nagy G. – Burmeister (Korcsmár, 46.), Vaskó, Risztevszki – Kleisz, Vida, Berecz, Hangya (Murka, 57.) – Kulcsár T. (Gaál B., 96.), Saglik, Remili.
Vezetőedző: Michael Oenning
A kispadon maradt: Póser (k), James, Ádám M., Ferenczi I.

FTC: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Lovrencsics G. (Csernik, 90+6.) – Gera Z. (Csukics, 69.), Hajnal (Sternberg, 79.) – Varga R., Kleinheisler, Moutari – Radó.
Vezetőedző: Thomas Doll
A kispadon maradt: Holczer (k), Kundrák, Hüsing, Bognár I.

Gólszerző: Kulcsár T. (47.), ill. Varga R. (26.)
Sárga lap: Burmeister (24.), Remili (37.), Saaglik (42.), ill.: Moutari (80.), Csukics (97.)

Különleges nap volt a Vasas család életében 2017. május 31.

Kezdve a közös szurkolói vonulástól, a Groupama Aréna Vasas-szektorában uralkodó hangulaton át a pályán nyújtott teljesítményig. Olyan lett pont ez a rég várt kupadöntő, amilyennek elképzeltük. Legalábbis a legutolsó pillanatokig…

Egy távoli szabadrúgás után viszonylag hamar hátrányba kerültünk, de nem estünk össze, Oenning-mester elképzelésének megfelelően nem hagytuk dominálni a Fradit. A második félidő elején Kulcsár góljával sikerült is az egyenlítés.

Ezután következett Vasas-szempontból a legjobb periódus, a rendes játékidő hajrájában el is dönthettük volna a mérkőzést, de kimaradtak a ziccerek. Jöhetett a hosszabbítás, de előtt még egy drámai jelenet: Murka ütközött szerencsétlenül Lovrencsicssel, a Fradi-játékos pedig percekig nem tért magához, végül azonban mindenki megkönnyebbülésére sikerült stabilizálni az állapotát.

Úgy tűnt, az ijesztő jelenetsor a mieinket viselte meg jobban, a félórás ráadásban már kevésbé voltunk élesek, de különösebben a zöld-fehérek sem ambicionálták a gólszerzést. Jöhetett az orosz rulett.


                                                                                                                               fotó: Vasas Attila

A tizenegyespárbajban Remili, Vida, Berecz és Gaál nem hibázott, Ristevski pörgetését azonban fogta Dibusz, ez pedig döntőnek bizonyult, a Fradi 5-4-re megnyerte a tizenegyespárbajt és így a kupát.

Amennyire rossz volt látni a keservesen síró Mohamed Remilit, annyira jó érzés volt hallani a Vasas-tábor szűnni nem akaró biztatását a lefújás után.

Ők már akkor tudták: erre a meccsre, erre a csapatra, erre a szezonra büszkének kell lennünk!


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
;feature=youtu.be


Hirdetések