Dobos Sándor, 2017.05.25. | Jégkorong

Ladányi Balázs kezdeményezésére képezhetik magukat tovább a Vasas fiataljai és edzői is.

Egyhetes edzőtábort szervezett a Vasas HC a klub azon fiataljai számára, akik fejlesztenék korcsolyatechnikai tudásukat. Bár az iskolai feladatok miatt a gyerekek sűrű időszakot élnek meg ezekben a napokban, így is közel húszan vesznek részt a foglalkozásokon. Nem titkolt cél, hogy az elkövetkezendő hónapokban minden, a klubban hokizó játékos átessen egy ehhez hasonló intenzív képzésen.

Az ötletgazdának, juniorcsapatunk edzőjének véleménye szerint ugyanis erre mindenképpen szükség van.

„A tapasztalataim alapján azt kell mondjam, Magyarországon a nemzetközi elithez képest viszonylag alacsony szinten zajlott a korcsolyatechnikai képzés az elmúlt években, évtizedekben, kevesen kapták meg azt a tudást játékosként, amit tovább tudnak adni a fiataloknak. A tervem az volt, hogy egy ideális időpontban egy olyan edzőtábort szervezzek, ahol a lehető legtöbben részesülhetnek új ismeretekben, ahol a gyerekek elleshetnek egy-két fortélyt az alapvető készségek fejlesztése mellett” – fogalmazott Ladányi Balázs.

„Nem könnyű megfelelő időpontot találni, hiszen a főszezonban a jégidő bonyolítja meg a helyzetet, mindenesetre most sikerült egy olyan hetet találni, amikor létrejöhetett a tábor. Egy nagyon elismert szlovák iskolát, a BP Hockey-t és szakembereit hívtunk meg, a 25 éves tapasztalattal bíró Peter Bohunicky-t, aki 2006 óta működtet hokiakadémiát Trencsényben. Vasárnaptól szombatig 12 jeges edzésen és ugyanennyi száraz edzésen vesznek részt a gyerekek. A tábor megszervezésének elsődleges oka a korcsolyatechnikai képzés fejlesztése volt, de az edzéseken az ütőkezelés, a korongkezelés, a korcsolyázás közbeni korongkezelés is előkerül. Igazából ez egy nagyon jó alkalom az edzőink számára is, egy továbbképzésnek is felfogható” – tette hozzá juniorcsapatunk mestere, aki örül annak, hogy a táborban több korosztály is képviseli magát.

„A nyolcévestől a tizennyolc éves játékosig dolgoznak a gyerekek, és nagyon jó látni, hogy nem szeppentek meg az edzőink attól sem, hogy teljesen különböző korú, képzettségű, felfogású játékosoknak kell foglalkozásokat tartani. Össze tudják rakni azt az edzésprogramot, amivel mindenki fejlődhet ezekben a napokban, és megtanulhatja azokat a technikai fogásokat, amiket majd a szezonban és pályafutásában elővehet. Van, hogy két-három kamerát is használunk egy edzés alatt, hogy semmiről se maradjunk le” – mondta Ladányi Balázs.

A terv az, hogy a következő tábor során már lehetőleg minden Vasas-hokis, azaz nagyjából 250 gyerek kapjon egy továbbképzést, a meghívott szakember, szakemberek egy héten keresztül legyenek ott minden edzésen, az ő munkájukat pedig segítség klubunk edzői. Várhatóan az őszi vagy a tavaszi iskolai szünet során hívható össze újra egy mostanihoz hasonló edzőtábor.


Hirdetések