Jenkei András, 2017.05.20. | Kosárlabda

Az első osztály élet-halál mérkőzésén a Vasas a hajrában felülkerekedett a MAFC-on és jövőre is a NB I/A-ban folytathatja.

Vasas Budapest – MAFC 84-78 (16-19, 14-20, 25-17, 29-22)
Sport 11 Sportcentrum, 1200 néző. 

Vezette: Kapitány G., Papp P., Frányó P. (dr. Gincsai J.)

Vasas: R. Taylor 24/3, Horváth Á. 7/3, Thompson 12/3, Pacher 14, Wright 14. Csere: Moravcsik 4, Katona 7/6, Garamvölgyi, Faragó 2, Boros.
Edző: Armaghani Saeed

MAFC: D. Smith 17, Duvnjak 6/3, Lakits 6, Sihota 24/15, Posic 14/3. Csere: Misek 7, Polyák 2, Pápai , Kucsora.
Vezetőedző: Garai Péter

Kipontozódott: Moravcsik (31. perc), Katona (37. perc), Taylor (40. perc) ill. Lakits (30. perc), Poscic (30. perc), Misek (40. perc)

Szerdához képest sem a tét nagysága, sem az érdeklődés nem csökkent. A mindenről döntő összecsapáson komoly szurkolósereg előtt mérkőztek meg egymással a csapatok. Sárosi Bulcsú vezetőedző azonban hiányzotta Vasas kispadjáról, mivel a soros hétközi bajnokin kiállították, és ez automatikus eltiltást ért...

Játékosaink viszont jobban odafigyeltek a mérkőzés kezdetén mint szerdán, kiegyenlített játék zajlott a pályán, az első tíz perc után minimális előnyhöz jutottak a piros-feketék. A folytás sem alakult rosszul egy ideig, néhány pontos különbség volt hol az egyik, hol a másik oldal javára. A szünet előtti percek azonban rossz emlékeket idéztek, alig tudtunk hatékony támadásokat vezetni, és ellépett a MAFC.


                                                                                  fotó: Vasas Attila

Eleinte a folytatás sem alakult túl biztatóan, ellenfelünk zónavédekezésvel szemben meglehetősen tanácstalanok voltunk. A nehéz percekben aztán Ronald Anthony Taylor igazi vezérnek bizonyult, sikerült magával ragadnia társait, és az utolsó előtti játékrész végére egy pontra zárkóztunk. Ráadásként pedig sokat sejtető reményeket ébresztett, hogy ellenfelünknél két kulcsember is elérte az öt személyi hibát.
A hajrában  előbb gyorsan fordítottunk az álláson, ám ellenfelünk nem adta meg magát. A végső döntés aztán mégis riválisunk hibái következtében született meg, az utolsó percben már biztosan őriztük a kemény munkával kivívott előnyt, ami ezen az estén bentmaradást ért!

 

Armaghani Saeed, szakmai igazgat:
- Próbáltam a csapatot azzal ösztönözni, hogy nemcsak bennmaradásért, hanem Sárosi Bulcsúért is küzdünk. Ellenfelünk nagyon jól játszott ezen a délutánon, a harmadik negyed közepéig irányították a játékot. Szerencsére  bejött a szerkezetváltásunk, felgyorsítottuk a játékot, és ez hatásosnak bizonyult.  A mai meccs  is bizonyította, hogy Budapesten is érdekli ez a sportág az embereket. Gratulálok a fiúknak, és bizom abban, hogy jövőre előbbre tudunk lépni.


Hirdetések