Jenkei András, 2017.05.17. | Labdarúgás

Nagy különbséggel győzte le a Vasas a vendéglátó Mezőkövesdet a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, így biztosította helyét a május 31-i fináléban.

Mezőkövesd-Zsóry – Vasas 0-5 (0-2)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 1105 néző.

Vezette: Pintér Cs. (Szert B., Farkas B.)

Mezőkövesd: Dombó (Tujvel, 39.) – Farkas D., Balogh B., Fótyik, Dinjar – Tóth B., Pauljevics, Hegedűs M., Orosz M. (Bacelic-Grgic, 67.) – Veselinovic (Molnár G., 57.), Diallo.
Vezetőedző: Radványi Miklós

Vasas: Nagy G. – Burmeister (Debreceni, 46.), Vaskó, Risztevszki – Szivacski, Vida M., Berecz (Kleisz, 69.), Hangya – Kulcsár T. (Ádám, 66.), Saglik, Remili.
Vezetőedző: Michael Oenning

Gólszerző: Berecz (4.), Kulcsár T. (28.), Saglik (68.), Ádám (71.), Hangya (86.)
Sárga lap: Tóth B. (32.), Farkas D. (51.), Veselinovic (52.), ill.: Risztevszki (52.)

A visszavágót megelőzően - az első mérkőzésen megszerzett kétgólos előny birtokában - a döntőbe jutás egyértelmű cél volt csapatunk számára, azzal pedig csak közvetlenül a mérkőzés előtt szembesültünk, hogy ellenfelünk közel sem a legerősebb összeállításában lép pályára.

Maga a találkozó aztán a vártnál kisebb erőpróbát jelentett a Vasas számára: Berecz Zsombor fejesével nagyon hamar vezetést szereztünk, majd a félidő közepén Kulcsár Tamás - Vida Máté szenzációs passzát követően - talált be, megismételve az első mérkőzésen mutatott produkcióját. Ekkorra tényleg mindenki megnyugodhatott a tekintetben, hogy ki lesz a már délután továbblépő Ferencváros ellenfele a kupadöntőben.

A második félidőben futballistáink szemmel láthatóan felszabadultan, nagy kedvvel és ötletgazdagon játszottak, a látványos támadások mellett pedig gólokban sem volt hiány. Mahir Saglik távolról célzott pontosan, majd Ádám Martin megismételte ezt a tizenhatoson belülről is. Negyedórával később egy szabadrúgás után Hangya Szilveszterre éles szögből vette be a sarkot. A negyedik és ötödik gól között pedig Remili Mohamed a felső kapufát rengette meg szabdarúgásból.

Igazi örömfocit láthattunk ebben az időszakban, a nézőtéren tomboló Vasas-szurkolók pedig már a döntőbeli vetélytársnak is üzentek rigmusaikkal.
Nagyon várjuk a május utolsó napján sorra kerülő finálét, ahová 2006 után jutottunk el ismét!


Hirdetések