Jenkei András, 2017.05.14. | Kosárlabda

A bajnoki play-out pároscsata első találkozóját a Vasas nyerte!

Vasas Budapest – MAFC 79-73 (15-21, 20-23, 26-12, 18-17)
Sport 11 Sportcentrum, 600 néző.

Vezette: Cziffra Cs., Papp P., Tőzsér D.

Vasas: R. Taylor 11/3, Horváth Á. 16/3, Thompson 9/6, Pacher 19, Wright 19., Csere: Moravcsik, Katona 5/3, Garamvölgyi, Boros.
vezetőedző: Sárosi Bulcsú

MAFC: D. Smith 13/9, Duvnjak 15/6, Polyák 15/6, Lakits 4, Sihota 9. Csere: Poscic 11, Misek 2, Kovács Ádám 4.
Vezetőedző: Garai Péter

A MAFC nem várt alacsony csapatszerkezete meglepte együttesünket, és ez a "csodálkozás" kisebb megszakításokkal egészen a szünetig kitartott. Bár volt, hogy mi vezettünk, a szünetig jelentős, kilencpontos vendég előny alakult ki.

A folytatásban aztán ezt szinte pillanatok alatt eltüntettük, hatákonyságunkat fokozta, hogy  nálunk is több szerephez jutottak a "kisemberek". Egy negyed alatt a hátrányból ötpontos előnyt sikerült létrehozni.
Természetesen a MAFC nem adta fel, bár többször is eldőlni látszott a talalálkozó. A hajrában  szorosan a nyakunkon voltak, és utólag a játékvezetőket is hibáztatták, hogy nem tudtak fordítani. Mi ezt nem így láttuk, a legvégén pedig Thompson triplája állította be  a végeredményt.

Sárosi Bulcsú, vezetőedző:
- Nem játszottunk jól, ellenfelünk több mutatóban is fölénk kerekedett az első félidőben. Volt azonban hitünk és a küzdelemre is készen álltunk. Ez az ami döntött.

Nálunk az előny, a folytatás szerdán következik a MAFC otthonában, a Gabányi Sportcsarnokban.


Hirdetések