Dobos Sándor, 2017.05.06. | Jégkorong

Megkezdte a munkát a Vasas-Continental juniorcsapata, már a 2017-18-as szezonra készülnek a fiúk. 

Az áprilisban befejeződött U20-as bajnokság után két hét pihenő jutott a csapat tagjainak. A magyar bajnoki ezüstéremmel végződő idény végét követően a Vasas-Continental játékosai szusszantak hát egy kicsit, iskolai kötelezettségeiknek tettek eleget intenzívebben, de május első hetétől új időszámítás kezdődött.

Nemcsak azért, mert többen éppen elballagtak a középiskolából, hanem azért is, mert az új idényre hangolódás első szakaszában négy év után új edzővel készül fel a társaság. Székely-Mádai László helyett már Ladányi Balázs, 237-szeres válogatott játékosunk, a klub eddigi szakmai igazgatója felügyeli a munkát.

„Sokan augusztusban gondolkodnak, mint nyitány, de félreértés ne essék, a szezon elkezdődött. Ráadásul az egyik legnehezebb időszakkal, hiszen nyilván mindenki jégen szeret lenni, meccset játszani, próbálni a képességeit, ez a mostani munka viszont nem erről szól. Bizony néha-néha akár unalmasan is, de meg kell dolgozni azért, hogy a szezon sikeres legyen. Később akár 30 fokos hőséggel megterhelt szakaszok ezek, de nem tapasztaltam semmi problémát egyelőre, már ami a munkamorált illeti. Jönnek a srácok, csinálják, beleállnak a munkába – mondta Ladányi Balázs az első edzések egyike során.

„Most alapozzuk meg a szezon erőnlétét, amit aztán a bajnokság közben csak szinten kell tartani. Több szakasza van a felkészülésnek, aminek a vége majd az lesz, hogy gyorsítunk. Most gyűjtjük az erőt, a későbbiekben a dinamikát. Ezek a hetek és az itt folyó munka ugyanúgy meg fog látszani a gólokban, mint egy-egy jó védekezésben is, de legfőképp az állóképességben. Mindig annak voltam a híve, hogy az elvégzett munka meghozza a gyümölcsét” – tette hozzá a szakember.

Azért is emelte ki ezt az alapvetést, mert egyelőre még nem teljesen kialakult az első csapat sorsa a következő szezonra, a munkát azonban ettől függetlenül is el kell végezni. A helyzet annyiban szerencsés, hogy „Godó” már egy fél évet a csapat mellett tölthetett, nem kell újra megismernie a játékosokat, akiknek a képességeivel is tisztában van.

A közös felkészülés első szakasza egy hathetes etap, június közepéig, az iskolai időszak végéig tart, majd jön egy újabb hathetes periódus, amikor a fiúk megkapják a saját maguk által elvégzendő feladatokat, edzésprogramot. Augusztusban már konditeremben és jégen is dolgoznak, elég komplex munkát végeznek.

Czakó Barna, a juniorcsapat kapitánya szerint semmi problémát nem okoz az, hogy ilyen hamar elkezdődik az újabb edzéssorozat.

„Szerintem ehhez már mindannyian hozzászoktunk, és ha komolyan akarjuk gondolni a jégkorongot, és nagy terveink vannak, akkor ez nem szabad, hogy problémát okozzon. Jó hangulatban kezdődött a munka, valóban könnyebb, hogy Godót már ismerjük, de azért ez a munkakapcsolat majd most alakul ki, szép lassan megismerjük egymást. Kíváncsi vagyok, de nem aggódom, a csapat összetart, elhivatott. Az előző bajnokságon már felesleges agyalni, maximum csak annyiban kell, hogy az ottani dolgokat átmentsük a következő idényre is” – összegzett Barna, aki elárulta, Zsigmond Bence távozott egyedüliként a csapatból, ő Újpestre igazolt.

„Maradok a Vasasban én is” – ezt már Garbacz Máté, csapatunk kapusa mondja. „Voltak lehetőségeim, Japánból és Franciaországból is, de itt érzem jól magam, itt látom a legjobb feltételeket ahhoz, hogy fejlődjek, hogy szintet lépjek, mert a szakmai munka kifogástalan. És hát minden idők egyik legjobb magyar hokisa lesz az edzőnk, ez is egy nagy és újabb kihívás. Borzasztóan sokat köszönhetek, köszönhetünk Lacinak, korábbi edzőnknek, azt hiszem, az egész csapat nevében mondhatom ezt. Gyorsan telnek a hetek, hónapok, készülődünk, hangolódunk, szóval alig várom az új bajnokságot.”

A Vasas-Continental juniorkeretéhez csatlakoztak az ificsapat 99-es születésű játékosa is, a végleges keret majd a következő hetekben, hónapokban alakul ki. 


Hirdetések