Jenkei András, 2017.05.04. | Vízilabda

A VasasPlaket pólósai a Szeged elleni hazai mérkőzéssel zárták szereplésüket a 2016/17-es bajnokságban, amelyben nyolcadik helyen végeztek.

VasasPlaket – ContiTech-Szeged-Diapolo 9-10 (2-2, 1-2, 4-3, 2-3)
Tüske-uszoda, 200 néző.

Vezette: Mucskai, Bereczki

VasasPlaket: Jónás – Bóbis 1, Mészáros, Lindhout 1, Njegovan, Takács B. 1, dr. Steinmetz Á. 1, Csere: Bencz 1, Koopman, Böröczky, Simon H. 3, Marnitz G. 1
Vezetőedző: Földi László

Szeged: Meixner –  Sánta 2, Sedlmayer 2, Kiss Cs. 2, Manhercz Á. 1, Chilkó, Illés S. 2, Csere: Pellei, Zsigri, Vukicsevics, Nagy M. 1.
Vezetőedző: Varga Péter

Az már  a találkozó előtt is egyértelmű volt, hogy a szezonbeli utolsó hazai meccsére készül a Vasas, a kérdést az jelentette, hogy utazunk-e még Szegedre májusban, vagyis ha nyerünk, továbbra is nyitott marad a párharc a bajnokság hetedik helye szempontjából. Az első meccset győzelemmel záró szegediek kétpercnyi „ismerkedés" után két gyors góllal jelezték, nem szeretnének újabb felvonást. Kétségbeesni nem volt időnk, Simon Henrik szép centergólja, majd Marnitz Gergő emberelőnyös találata újra nyílttá tette a végkimenetel alakulását.
A második negyed azonban megint dupla vendégtalálattal indult, Simon már-már „megszokott" csavargólja középről pedig csak a szépítéshez volt elég a szünetig.


                                                                 fotó: Vasas Attila

A térfélcsere után nyolcasunk harmadszor is mattolta a szegedi kapust, hamar egyenlítettünk, bár szinte azonnal jött a válasz is. Steinmetz Ádám pontos középrejátszás után szép góllal ismét egalizált, és ez a játékszituáció nagyon begyakoroltnak tűnt ekkkor, hiszen Bencz Rolf újabb centerezése után már mi vezettünk. A negyed végéig azonban kiegyenlítődtek a viszonyok, egálból kezdődhetett a zárófelvonás.
Bóbis Máté ötméterese után ismét nálunk volt az előny, a Szeged két emberelőnye viszont fordítást ért. Ezt követte a végül kulcsmomentumnak bizonyuló ötméteresünk, amit Robin Lindhout a kapufára lőtt. A vendégek már-már céljuk elérését ünnepelték, és igazuk is lett...
Kétgólos előnyük után ugyan még szépítettünk, de a hátralévő három perc kevésnek bizonyult az újabb találathoz, és a vereséggel a párviadal végére is pont került.

Az idény során „ezer sebből vérző" csapatunk a nyolcadik helyen zárt a bajnokságban, amely egyértelműen megsüvegelendő teljesítmény.


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!

 


Hirdetések