Jenkei Dániel, 2017.05.02. | Klub

Tisztújítást tartott a Magyar Olimpiai Bizottság.

Kedden a Hotel Héliában tartották a Magyar Olimpiai Bizottság tisztújító közgyűlését. Az esemény 11 órakor kezdődött, de magára az elnökválasztásra csak kora délután, az utolsó napirendi pont keretében került sor.

A MOB elnöki tisztségére három jelölt adott be pályázatot: az eddigi első ember, Borkai Zsolt, a korábbi főtitkár, Szabó Bence, és a Nemzetközi Vívó Szövetségnél tevékenykedő Kulcsár Krisztián.

A jelöltek rövid bemutatkozása után következett az első szavazási kör, amely során Kulcsár Krisztián 83, Borkai Zsolt 53, Szabó Bence pedig 27 voksot kapott. A szabályok értelmében így második fordulóra került sor, immár csak Kulcsár és Borkai indulásával.

Kulcsár Krisztián a döntő szavazáson 108 szavazatot kapott, szemben Borkai Zsolt 51 voksával, így ő lett a 16. MOB-elnök. Köszönőbeszédében többek között azt hangsúlyozta, hogy a jövőben szorosan szeretne együttműködni a nevelőműhelyekkel, egyesületekkel is.

A 45 éves világ-, Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes sportvezetővel egyébként eddig is aktív kapcsolata volt klubunknak, hiszen a Nemzetközi Vívó Szövetség részéről ő felelt a Vasassal közösen megvalósuló akadémiai programért.

Az elnök megválasztása után dr. Deutsch Tamást és Orendi Mihályt szavazták meg alelnököknek, majd következett az elnökségi tagok megválasztása, amely során a Vasas Sport Club is érintett volt, hiszen klubelnökünk is pályázott a tisztségre.

A Sportegyesületek Országos Szövetsége által támogatott Markovits László végül valamennyi jelölt közül a legtöbb - szám szerint 90 - szavazatot kapva került be a tizenöt fős testületbe, rögtön az első körben. Rajta kívül ez még Imre Gézának (89 szavazat), Magyar Zoltánnak (83 szavazat), Vári Attilának (74 szavazat) és Schmidt Gábornak (74 szavazat) sikerült. A második kör érvénytelen volt, a harmadik körben pedig Pálinger Katalin, Gyulai Miklós és Kovács Antal megválasztásával vált teljessé az új elnökség.

„Először is gratulálok Kulcsár Krisztiánnak a megválasztásához, jó volt hallani, hogy rögtön a kezdetekkor megemlítette az egyesületekkel való közös munka fontosságát. Régi-új elnökségi tagként én is tevékenyen részt fogok venni ebben a folyamatban, amellett, hogy a Magyar Röplabda Szövetséget is képviselem a testületben. Ezúton szeretném megköszönni a bizalmat valamennyi MOB-tagnak, jóleső érzés volt, hogy a jelöltek közül nekem szavaztak legtöbben bizalmat, és már az első körben bekerülhettem az új elnökségbe” - mondta el Markovits László honlapunknak a maratoni közgyűlés után.


                                                                                                     fotó: mob.hu


Hirdetések