Dobos Sándor, 2017.04.29. | Vízilabda

A VasasPlaket négy góllal kikapott Szegeden a 7. helyért vívott párharc első mérkőzésén.

E.ON OB I, a 7. helyért, 1. mérkőzés:

Contitech-Szeged-Diapolo – VasasPlaket 11-7 (4-1, 2-1, 4-1, 1-4)
Újszegedi uszoda.
Vezette: Csanádi, Homonnai

Szeged: Meixner – Sánta 1, Sedlmayer 2, Kiss Cs. 1, Manhercz Á. 1, Chilkó, Illés 3. Csere: Pellei F., Zsigri, Vukicevic 1, Börcsök, Szepes, Nagy M. 2
Vezetőedző: Varga Péter

Vasas: Jónás – Bóbis 1, Mészáros 1, Lindhout 1, Njegovan, Takács B. 1, Steinmetz Á. Csere: Bencz 1, Koopman, Böröczky B., Marnitz G. 2
Vezetőedző: Földi lászló

Gól/emberelőny: 3/13, illetve 0/5
Ötméteresek: 1/1, illetve 1/1
Kipontozódott: Takács B. (32.)

A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1-0, a Szeged javára.

Nem volt könnyű helyzetben a Vasas a Szeged elleni első mérkőzést megelőzően, ugyanis a sérülések továbbra is nehezítik a munkát. Hőna Dávid hónapok óta harcképtelen, Babay Árpádra műtét vár a jövő héten, nem lehetett ott a keretben, Burián Gergő sem tudott játszani, és többen is úgy vállalták a játékot, hogy egyáltalán nem voltak 100 százalékos állapotban.


fotó: Vasas Attila/archív

A mérkőzés a bajnokság első olyan találkozója volt idén, amelyet már nyitott medencében játszottak, ez is egy új körülmény volt, igaz, mindkét csapatnak.

Gyors szegedi előnyökkel indult a meccs, aztán mégis akciógóllal szereztek vezetést a hazaiak az ex-vasasos Sedlmayer Tamás révén, amit Marnitz Gergő büntetőből egyenlített ki (1-1) a 3. percben. Ezután viszont nagyon sokáig nem született Vasas-találat, miközben a szegediek termelték a gólokat. Bóbis Máté szépített már a második negyed 3. percében, azzal lett 4-2, a nagyszünetben pedig 6-2-re ment a Szeged.

Erre is rátettek aztán még egy lapáttal fordulás után, az utolsó nyolcperc 10-3-as szegedi előnyről következhetett.

Pozitívum, hogy nem nőtt tovább a különbség, sőt, 4-1-re megnyerte a Vasas az utolsó negyedet, így vállalható, 11-7-es vereséget szenvedett, becsülettel hajtott és küzdött a gárda.

A második mérkőzést szerdán rendezik a Tüske-uszodában.

Földi László így összegzett a találkozót követően:
„Nagyon hasonlóan alakult a mérkőzés a Miskolc elleni összecsapáshoz. Kényszerű okokból egy új felállásban kellett a mérkőzésen kiállnunk, több variációt is kipróbáltunk, így értelemszerűen egy kicsit összekuszálódtak a szerepek. Túl sok hibát követtünk el, védekezésben és támadásban is, a végén, amikor már kezdtük megszokni a szituációkat, akkor tudtunk is szépíteni az eredményen. Ezúttal nem volt jobboldalunk gyakorlatilag, ez sok mindent meghatározott. Valamennyire persze rajtunk is múlott, hogy simán alakult a meccs, zavarodottak voltunk, ha kicsit higgadtabban tudtunk volna játszani, akkor más lett volna az összkép. Nehéz úgy dolgozni, ha hatan-heten tudnak csak edzeni egész héten, azok közül, akik tudtak játszani, ketten is a vállukat fájlalják, van, aki fogorvosi beavatkozás miatt alig tudott vízben edzeni a héten, szóval nehéz a helyzet, éppen ezért érthető is talán, ha nem tökéletes a játékunk sem. De küzdünk, csináljuk a dolgunkat, és a jelenlegi helyzethez igyekszünk alkalmazkodni, és ebből kihozni azt, amit csak tudunk. Így lesz ez a második mérkőzésen is. Gratulálok a Szegednek a győzelemhez.”


Hirdetések