Jenkei András, 2017.04.26. | Labdarúgás

A Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén kétgólos előnyt szerzett a Vasas.

VasasMezőkövesd 2-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion.

Vezette: Solymosi (Lémon, Takács G.)

Vasas: Póser – Burmeister, Vaskó (James, 73.), Risztevszki – Kleisz, Korcsmár, Berecz, Hangya – Gaál (Kulcsár, 46.), Saglik (Vida, 70.), Remili.
Vezetőedző: Michael Oenning

Mezőkövesd: Tujvel – Pauljevics, Hudák, Fótyik, Dinjar (Vági, 66.) – Egerszegi, Bacelic-Grgic (Strestík, 72.) – Baracskai, Tóth B., Sós B. (Molnár G., 66.) – Diallo.
Vezetőedző: Tomiszlav Szivics

Gólszerző: Berecz (45., 11-esből), Kulcsár (47.)
Sárga lap: Egerszegi (45.), Diallo (53.)

A mérkőzés első igazán nagy helyzetét a vendég mezőkövesdiek hagyták ki a 12. percben, a folytatás aztán már inkább rólunk szólt. Uraltuk a  mérkőzést, a gólszerzéshez azonban csak 38. percben kerültünk igazán közel, Gaál Bálint bombája ekkor a felső lécen csattant. Néhány perccel később viszont már örülhettünk, Korcsmár Zsoltot a kapu előterében lerántották, a jogos tizenegyest Berecz Zsombor értékesítette.


                                                               fotó: Vasas Attila

A szünet után pedig mindjárt növeltük az előnyt, Mahir Saglik nagyszerű átadással hozta helyzetbe Kulcsár Tamást, aki éles szögből is betalált. A változatos találkozón, mindkét csapatnak akadtak gólszerzési lehetőségei, a legvégén pedig a szerencsére, és a kapufára is szükségünk volt, hogy megmaradjon a megnyugtatónak tűnő előny.

 


Hirdetések