Jenkei András, 2017.04.24. | Röplabda

A Vasas Óbuda döntőbeli ellenfele a Békéscsaba kivételével, valamennyi honi riválisát maga mögé utasította a 2016/17-es bajnoki idényben.

Linamar-BRSE – Vasas Óbuda 3:0 (20, 17, 14)
Békéscsaba, 2000 néző.

Vezette: Tillmann, Éva.

BRSE: Tálas 4, Szakmáry 15, Clement 6, Smirnova 16, Matic 6, Bodnár 1. Csere: Szpin (liberó), Ludmán, Soós 4, Petrenkó.
Vezetőedő: Sasa Nedeljkovic.

Vasas Óbuda: Kountoura 4, Sklar 6, Szedmák 5, Rountree 10, Török 2, Hardy 9. Csere: Bánlaki (liberó), Durst, Kiss G.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A bajnoki döntő harmadik mérkőzésén a házigazda BRSE azzal a céllal lépett pályára, hogy lezárja a finálét, míg a mieink két fontos hiányzóval (Németh Anett és Lévai Vivien) is szerettek volna meglepetést okozni. A találkozót Bodnár Dorottya nyitássorozatával a hazaiak kezdték jobban, Jókay Zoltán időkérését követően azonban azonnal ledolgoztuk a kialakult négy pontos hátrányt (4:4). Sajnos újabb csabai sorozat következett, melyet a folytatásban az ezúttal kezdőként lehetőséget kapó Szedmák Réka jó szerváival tudtunk ellensúlyozni valamelyest (10:8). A folytatás ismét a Békéscsabáé lett, Szakmáry kiemelkedően jól játszott, vezetőedzőnk második időkérésekor pontosan kétszer annyi pontnál tartott, mint csapattársai összesen (15:9). Szépen küzdött csapatunk, Emily Sklarnak és Meredith Hardynak köszönhetően sikerült közelebb zárkózni, Sasa Nedeljkovic időkérést követően (18:14) azonban már nem tudtuk megszorítani a címvédőt, Tálas Zsuzsanna húzásával megnyerte az első szettet a Békéscsaba (25:20, 1:0).


                                                                  fotó: Vasas Attila

A második játszmára Irina Smirnova is beindult, a BRSE néhány perc alatt tetemes előnybe került (10:4). Sok nyitást rontottunk, a különbség rohamosan nőtt a felek között, így Jókay a második technikai szünet után feladót váltott (16:7). Felváltva szerezték a pontokat a felek, nem sikerült csökkenteni hátrányunkat, a Békéscsaba a csereként beálló Soós Nikolett támadásaival zárta le a játszmát (25:17, 2:0).

A harmadik játszmára végleg elszállt a csapat nyitásfogadása, a BRSE magabiztosan menetelt újabb bajnoki címe felé (12:2). Szakmáry és Smirnova szinte minden labdáját pontra váltotta, a mieink pedig ekkor már kimondottan bátortalanul röplabdáztak (16:6). A játék képe már nem változott a mérkőzés végéig, a Békéscsaba pontosan olyan fölényesen nyerte meg a bajnoki döntő utolsó játszmáját, mint amennyire kiemelkedett a hazai mezőnyből a teljes idény során (25:14, 3:0)
Csapatunk, a Vasas Óbuda a Magyar Kupa után ezzel a bajnokságban is ezüstérmet szerzett, mely a jelenlegi hazai erőviszonyok ismeretében nagyon szép teljesítmény. Biztosak lehetünk benne, a BRSE kivételével bármely magyar egyesület nagyon szívesen cserélne a mieinkkel…  

Sarlós Márton             

 


Hirdetések