Dobos Sándor, 2017.04.23. | Vízilabda

Büntetőkkel, 25-24-es végeredménnyel zárult a Vasas-Continental és a KSI rangadója az ifjúsági-bajnokságban.

BENU Ifjúsági Országos Bajnokság, 18. forduló:

Vasas-Continental–KSI 24-25 (4-5, 4-3, 2-3, 3-2, 5 méteresekkel 11-12)
Szőnyi út, 250 néző, vezette: Rubos, Kovács Cs.

Vasas: Dévai – Zsíros, Ladányi, Hajdu 2, Bencz 5, Burián 1, Fodor R. 1. Csere: Tóth (kapus), Máté, Fazekas G., Trombitás 2, Bozó 1, Péter, Makszim 1.
Vezetőedző: Plézer János

KSI: Leposa – Zerinváry, Horváth Á. 1, Kardos A. 3, Hevesi, Teleki 3, Kósa 4. Csere: Bányai (kapus), Bóbis B. 2, Schmölcz, Vékony, Lévai A., Telek, Petrák.
Vezetőedző: Horváth János

Gól/emberelőny: 2/10, illetve 3/10
Ötméteresek: 2/2, illetve 1/1
Kiállítva cserével: Lévai A. (31.)

Azon kívül, hogy az első helyezett játszott a másodikkal, a meccs tétje az volt, hogy amennyiben a további mérkőzéseken a papírforma beigazolódik, és mindkét csapat megnyeri fontos mérkőzéseit, melyik együttes végez az alapszakasz első helyén. Ennek a bajnokság zárását jelentő négyes döntő megrendezése szempontjából van nagy jelentősége – az első helyezett fogadhatja ugyanis a többieket.

A Vasas és a KSI az őszi fordulóban is nagy meccset vívott, akkor 11-10-re nyert a KSI, azaz a mieinknek minimum két góllal kellett volna nyernie ahhoz, hogy majd lépéselőnybe kerüljenek. Remekül kezdett csapatunk, az egész meccs en nagy tűzzel és kirobbanó erőben játszó Bencz Rolf az első negyed feléig két gólt is bevágott, de bombagólt szerzett Hajdu Attila és Trombitás Tamás is, 4-1!

Nem ment ugyanakkor ezt követően a védekezés, a vendégek gyors egymásutánban belőttek négyet, és máris náluk volt az előny. Apropó, vendégek! Félig volt csak igaz ez a megállapítás, ugyanis a Szőnyi úton rendezték a bajnoki rangadót, a Tüskeuszodában rendezvény miatt nem nyílt erre lehetőség.

Szép számú nézőközönség figyelte a mérkőzést, és azt, hogy a második negyedben nem igazán ment az emberelőnyös játék egyik csapatnak sem, ugyanakkor a gólok ekkor is még potyogtak. Szerencsére eggyel több potyogott Vasas-részről, Bozó Péter, Burián Gergő és Makszim Soma is betalált, 8-8-ra álltunk a nagyszünetben.

A harmadik negyed derekán általános meglepetésre piros lapot kapott Plézer János, a Vasas edzője, aki nem tudott arról, hogy volt már sárga lapja korábban, és nagyjából mindenki így volt ezzel az uszodában (ettől még volt). Mindenesetre a játéknak mennie kellett tovább, Kemény Kristóf, serdülőcsapatunk edzője irányította ezt követően a mieinket.

Rendre a KSI jutott előnyhöz a meccs hajrájában, de a keret már többször bizonyította az elmúlt hetekben, tagjai mennyire tudnak egymásért küzdeni (így volt ez például Szombathelyen vagy a Fradi elleni OB II-es meccsen). Most is így történt, Bencz Rolf igazi vezére volt a csapatnak, Fodor Richárd szinte a víz alól lőtt gólt centerből egy labdaszerzést követően, és Trombitás Tamásnak is helyén volt a keze a végén – kár, hogy saját kapunk előtt egy-két elkerülhető gól is megesett, ilyenek voltak Kardos Alexander találatai például. 36 másodperccel a vége előtt Teleki András húzott be egy emberelőnyt, a vége 13-13, jöhettek a büntetők.

(Érdekesség, hogy a meccs előtti serdülőbajnokin is 5 méteresek döntöttek, ott is a KSI nyerte a csatát.)

Merthogy az ifimérkőzésen is, de még hogy milyen extra körülmények között!

„Ezt kiszámlázom nektek” – szólt oda Méhes Jenő szakosztály-igazgatónak Petrovics Mátyás, a BVSC női csapatának vezetőedzője, amikor már két sorozat lement a büntetőkből (a bajnoki döntő harmadik meccsére készülő BVSC-s lányok már elkezdték volna az edzésüket).

Öldöklő csata volt a büntetőpárbaj, ezzel együtt jó hangulatban és felszabadultan telt. Merthogy tétje az összefoglalónk elején jelzett előzmények után már nem kifejezetten volt. 14 büntető után rontott először az egyik fél, méghozzá Schmölcz Norman, csakhogy rögtön ezt követően Trombitás Tamás is hibázott. Kilenc tökéletes 5 méteres következett ezután, majd megint a Vasas 8-asa hibázott, ezzel elúszott a meccs.

Sebaj, a küzdelem példás volt, ezt is emelte ki a vezetőedző értékelésében:

Plézer János így összegzett tehát:

„Klassz volt, jó volt, csak szuperlatívuszokban tudok beszélni a srácok teljesítményéről. Az is benne volt ebben a meccsben, hogy fél év alatt nőtt a két csapat közötti különbség, hiszen az ob I-ben edződik a KSI, és egy szenzációs csapatról van szó. Éppen ezért vagyok roppant büszke a srácokra, maximálisan meg vagyok elégedve a játékkal, a hozzáállással és az odaadással, sőt, mondhatom, hogy az eredménnyel is. Sajnálom a technikai hibát, nem tudtam, hogy van már sárga lapom, a második esetnél direkt szerettem volna kicsit fordulatot vinni a meccsbe. Nagyon remélem, hogy ez a két csapat játssza majd a döntőt is a bajnokságban, hasonló izgalmak mellett, de más végeredménnyel. Gratulálok mindkét csapatnak.”

A BENU Ifjúsági Bajnokság élcsoportjának állása:

1. KSI SE 59 pont
2. Vasas-Continental 55 pont
3. FTC Vízilabda 48 pont
4. BVSC-Zugló 45 pont
5. UVSE I. 41 pont
6. ZF-Eger 39 pont


Hirdetések