Dobos Sándor, 2017.04.22. | Kézilabda

Fontos győzelmet aratott a Vasas a tabella negyedik helyezettjének otthonában.

NB I/B, 22. forduló:

Mohácsi TE–Vasas 19-24 (11-12)
Mohács, vezette:
Hardi, Őri

Vasas: Tzintzis (kapus) – Hárs 6, Herr 2(1), Becséri, Mester 1, Katona 2, Rózsa 4. Csere: Antóni (kapus), Pados 3, Hanusz 2, Lyngby 2, Németh N. 2, Kocsis.
Vezetőedző: Kovács Péter

Kiállítás: 2 perc, illetve 10 perc
Hétméteres: 9/6, illetve 1/1

Ahogyan Kovács Péter vezetőedző legutóbb, még a mérkőzést megelőző napokban fogalmazott, az eddigi legkeményebb sorozat vár a bajnokságban a csapatra, ennek a sorozatnak az első állomása volt a szívós, stabil Mohács elleni idegenbeli találkozó.

Listavezető együttesünk bizonyította, hogy nem véletlenül áll ott, ahol, a második félidőben tíz gól alatt tartotta a hazai csapatot, és mivel a támadójáték kiegyensúlyozott volt a mieinknél, győzelemmel hagyhatta el a csapat a mohácsi sportcsarnok parkettjét.

Kovács Péter vezetőedző értékelése:

„Nagyszerű győzelmet arattunk, klassz volt. Egy nagyon agilis, felszabadult Mohácsot sikerült legyőzni, leginkább a második félidei teljesítményünkkel, hiszen a nagyszünetben még csak 12-11-re vezettünk, utána viszont csak 8 gólt kaptunk. Tartottunk egy kicsit a meccstől, hiszen a mohácsiaknak ez az év meccse volt véleményem szerint, számukra nagy bravúr lett volna a listavezető legyőzése. A lányok viszont érezhető csapategységgel játszottak, volt karakterünk, tetszett. Jövő szombaton a Dunaferr második csapatával találkozunk, aztán rá egy hétre jöhet a várhatóan mindent eldöntő rangadó a Szombathely ellen.”

A tabella élcsoportja:

1. Vasas 20-0-2 40 pont
2. Szombathelyi KKA 19-0-3 38 pont
3. NEKA 13-2-7 28 pont
4. Mohácsi TE 14-0-8 28 pont


Hirdetések