Jenkei Dániel, 2017.04.20. | Röplabda

Nagyot küzdött, szettet is nyert, végül azonban alulmaradt a Vasas Óbuda a bajnoki döntő második meccsén a Folyondárban.

Vasas Óbuda – Linamar-Békéscsabai RSE 1:3 (-13, -18, 23, -13)

Folyondár utca, 600 néző. Vezette: Adler, Mezőffy.

Vasas Óbuda: Kountoura 5, Sklar 16, Hardy 4, Rountree 12, Török 4, Pekárik 1. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Kiss G. 3, Durst, Szedmák. Vezetőedző: Jókay Zoltán

BRSE: Tálas 6, Szakmáry 18, Bodnár 8, Smirnova 18, Soós 8, Clement 13. Csere: Molcsányi, Szpin (liberók), Matic, Petrenkó, Nazarenko. Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Elena Kountoura nyitásainak köszönhetően jól kezdte a bajnoki döntő második mérkőzését csapatunk, Irina Smirnova pontjaival azonban gyorsan fordítani tudott a vendég Békéscsaba (4:7). Nagyon beragadt csapatunk, Jókay Zoltán előbb kihasználta mindkét időkérési lehetőségét, majd Kiss Gréta és Durst Anna bevetésével próbálkozott (5:13). A cserékkel valamelyest javult együttesünk játéka, a különbség állandósult a felek között, de a játszmát egyértelműen a BRSE uralta (10:17). A szett végén Szedmák Rékát is bevetette vezetőedzőnk, Sarah Clementet azonban ő sem tudta megállítani, a vendégek amerikai játékosa remek formát mutatva vezette győzelemre csapatát (13:25, 0:1).

A második játékrészre a bevetett cserék közül Szedmák Réka pályán maradt, Szakmáry Gréta zseniális játékával pedig továbbra is a Békéscsaba vezetett (6:7). Néhány labdamenettel később Lévai Vivien kapott a lábához, korábban műtött térde sérült meg ismét, ölben kellett levinni, Bánlaki Mária váltotta. Emily Sklar támadásaival sikerült megfordítani az állást, Sasa Nedeljkovic rögtön ki is kérte első idejét (13:12). Az első játszmához hasonlóan ismét nagy sorozatba kezdett a BRSE, képtelenek voltunk elforgatni a vendégeket, így a vége ismét sima lett, igazából csak a csereként újfent remekül fogadó Kiss Gréta játékának örülhettünk (18:25, 0:2).


Fotó: Vasas Attila

Maradt is a pályán a folytatásra Kiss, a játék képe azonban nem sokat változott, igaz a három pontos BRSE vezetéshez ezúttal egy véleményes játékvezetői ítélet is kellett (5:8). Sklar határozott támadójátékának köszönhetően a mieink is mutattak olykor szép dolgokat, Tálas Zsuzsanna kiválóan mozgatta azonban a vendégeket, így tovább nőtt a különbség (10:16). Tanja Matic beállását követően Kiss remek nyitássorozatával felzárkózott csapatunk, majd Sklar bombájával egyetlen pontra csökkent a különbség (19:20). Szurkolóink űzték-hajtották a mieinket a csordultig telt csarnokban, Nedeljkovic pedig hiába vetette be szinte összes cserejátékosát, Sklar és Tess Rountree pontjaival két szettlabdához jutottunk (24:22). Smirnova hátsó soros támadásával az első próbálkozást még hárítani tudta a BRSE, Bodnár Dorottya azonban elrontotta a nyitását, így hosszú idő után először szettgyőzelmet ünnepelhettünk a nagy rivális ellen (25:23, 1:2).

Lendületben maradt csapatunk a negyedik játszmára is, fej-fej mellett haladtak a csapatok, a pályán uralkodó feszültséget pedig jól jelzi, hogy az első technikai szünetet követően sárga lapot kapott a korábban hevesen reklamáló Sasa Nedeljkovic (8:7). Kissé bátortalan támadójátékkal folytattuk a mérkőzést, a BRSE ezt azonnal kihasználva megfordította az állást, vezetőedzőnk pedig időt kért (10:12). Smirnova és Szakmáry továbbra is tarthatatlannak bizonyult, míg a mieink egyre fáradtabbnak tűntek (13:20). A mérkőzést Bodnár Dorottya nyitássorozata zárta, a BRSE megérdemelten nyert a Folyondár utcában is, azonban végre nekünk is van mire büszkének lennünk, hiszen hatalmasat küzdve késztettük közel két órás meccsre riválisunkat (13:25, 1:3).

Sarlós Márton


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!


Hirdetések