Dobos Sándor, 2017.04.18. | Jégkorong

Szűcs Barna csapata is remekelt a European Mini Hockey League-ben.

Ahogyan a Vasas SC U10-es együttese, a 2008-as korosztály kis csapata is a második helyen zárt az osztrák, cseh és szlovák klubokat, valamint a Vasas és az Újpest korosztályos alakulatait felvonultató nemzetközi sorozatban.

Ahogyan minden ilyen kiírásban, a bajnokság végén az U9-esek számára is rendeztek egy zárótornát, méghozzá Pozsonyban. Szűcs Barna vezetőedző foglalta össze, mi történt a másfél héttel ezelőtti eseményen.

„Nálunk is a legjobb nyolc csapatot hívták meg a végső tornára, ahol két csoportban küzdöttek a gyerekek. Mi a Hoba Bratislava, a Trnava és a Wienna Tigers csapataival játszottunk. A pozsonyiakat 9-5-re győztük le, a nagyszombatiakkal 6-6-os döntetlent értünk el, a bécsieket pedig 14-2-re vertük, de még így is második helyen zártunk gólaránnyal, a Trnava jobb volt. Így a másik csoport második helyezett szlovák csapatával játszottunk a bronzéremért, ott 5-3-ra sikerült nyerni. Az UTE nyerte a zárótornát” – összegzett Szűcs Barna, aki elégedett a nemzetközi szezonnal.

„Jó kis szezon volt, sok tapasztalatot szereztek a gyerekek, nagyon meg vagyunk elégedve mindenkivel. Jól helyt álltak a játékosok, kis dolgok döntöttek egyébként az első helyről, ezzel együtt az Újpest megérdemelten lett aranyérmes, gratulálunk nekik. Látjuk, hol tartunk, a gyerekek lelkesek voltak, ezen a zárótornán is büszkék lehettünk rájuk” – fogalmazott a vezetőedző.

A zárótorna csapattagjai:

Berta Kristóf, Drexler Hugó, Gyöngyösy Dávid, Hiezl Réka, Karsai Ferenc, Kovács Máté, Magyar Ádám, Mozolai Berta Bora, Szilágyi Dávid, Takács Zoé, Tamási Attila, Tőkey Csaba, Urbányi Krisztián, Varga Ákos, Vígh Dániel

Az év során játszott még a csapatban: Szöllősi Mátyás, Pusztai Barnabás


Hirdetések