Dobos Sándor, 2017.04.13. | Vízilabda

Elkezdődik a rájátszás az E.ON OB I középházában, a VasasPlaket „egálról” kezd a Miskolc ellen.

„Minden jó, ha vége jó” – gondolhattuk Bóbis Máté utolsó percben értékesített ötméterese után még április 1-jén. A BVSC elleni hazai mérkőzésen ez a gól a 9-9-es döntetlent eredményezte, így a tabella 5-8. helyén a középszakasz utolsó fordulóját követően nem történt változás.

A BVSC maradt a hatodik, a Miskolc az ötödik, a Szeged a hetedik, a mieink pedig a nyolcadik helyen, így Miskolc-Vasas és BVSC-Szeged párharcokat rendeznek a rájátszás első körében. A győztesek majd az 5., a vesztesek a 7. helyért mehetnek a playoff zárókörében.

S hogy miért volt különösen üdvözítő ez az iksz? Azért, mert a miskolciak ellen 3-3-ról kezdődhet az egyik fél hetedik pontjáért zajló párharc. Ha a BVSC győzött volna, ellenük 0-6-tal indíthattuk volna az így sokkal kevesebb reménnyel kecsegtető küzdelmet.


Aleksandar Njegovan (fotó: Vasas Attila)

A borsodiak játéka, függetlenül a rendkívül meggyőző légiósaik (Sasa Misic, Milos Milicic, Alex Bowen) teljesítményétől, jobban fekszik a VasasPlaket játékrendszerének, ennek is volt köszönhető, hogy a középszakaszban sikerült legyőzni őket idegenben. Ez volt a mieink egyetlen győzelme a nyolc forduló alatt, a Miskolc elleni hazai találkozót egy góllal a vendégek nyerték, igaz, azon a meccsen már 7-5-re is vezetett Földi László csapata.

Azaz semmiképp sem volt langyos, hangulattalan a két fél eddigi két mérkőzése, most pedig már csak a tét miatt sem lesz az. A 3-3, mint kiindulópont azt jelenti, hogy a továbbjutáshoz minimum két mérkőzést kell játszani (és megnyerni).

Miskolcon kezdődik a párharc szombaton, húsvét előestéjén. Szerb légiósunk, Aleksandar Njegovan korábban éppen a borsodiaknál töltött el egy szezont, most már a VasasPlaket sikeréért küzd.

„Nagyon szoros meccsre számítok. A Miskolc nagyon jó csapat, néhány kifejezetten nagy és meghatározó egyéniséggel. Belőlük készültünk sokat az elmúlt napokban. Akármi is történik, egy érzelmekben gazdag meccsre és párharcra számítok, mindkét fél részéről. Igazi presztízscsata is ez, mindkét csapatnak voltak nehézségei, de egy rájátszás mindig egy külön műfajt képvisel. Ezúton is szeretném megragadni a lehetőséget, hogy minden vízilabdabarátot a párharcunkra hívjak, jöjjenek ki a meccseinkre. Azt tudom ígérni a csapattársaim nevében, hogy jó meccset, meccsekeket vívunk. Úgy érzem, a csapatunk megérdemelné a továbbjutást” – fogalmazott a VasasPlaket 10-es sapkában szereplő játékosa.

A rájátszás játéknapjai: április 15., 19. és 22., a BVSC-Szeged párharc első meccsét 19-én játsszák.

A bajnokság ezen szakaszában nincs döntetlen, a három pont sorsát döntetlen esetén 5 méteresekkel döntik el.

Az 5-8. helyért vívott mérkőzések:

1. mérkőzés:

Pannergy-Miskolci VLC – VasasPlaket – április 15., 19 óra
Miskolc, Kemény Dénes Sportuszoda, vezeti: Vogel G., Csanádi

2. mérkőzés:

VasasPlaket – Pannergy-Miskolci VLC – április 19., 20 óra
Tüskeuszoda, vezeti: Berki, Benczur

A párharc kezdetén az állás: 3-3.

MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló – Contitech-Szeged-Diapolo – április 19., 19 óra
Szőnyi út, vezeti: Kovács Cs., Csanádi

A párharc kezdetén az állás: 6-0.


Hirdetések