Jenkei András, 2017.04.10. | Röplabda

A bajnoki elődöntő harmadik mérkőzésén, három szettben diadalmaskodott a Vasas Óbuda.

Vasas Óbuda – Fatum-Nyíregyháza 3:0 (22, 22, 20)
Folyondár utca, 400 néző.

Vezette: Mezőffy, Mezei.

Vasas Óbuda: Kountoura, Török 9, Hardy 10, Rountree 12, Sklar 10, Pekárik 6. Csere: Lévai (liberó), Durst 1, Kiss. Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Nyíregyháza: Francesco 1, Szombathelyi 2, Kalotai 6, Villám 11, Valdez 16, Vacsi 5. Csere: Tóth (liberó), Leidgeb, Andrejkovics, Fernandez. Vezetőedző: Horváth András.

A Nyíregyházán elszenvedett vereséget követően 1:1-es állásról folytatódott hétfőn este csapatunk, a Vasas Óbuda és a Fatum-Nyíregyháza bajnoki elődöntője.

Elena Kountoura jó nyitásaival, valamint határozott támadójátékkal indítottuk a mérkőzést, a vendégek részéről pedig a szabolcsi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is Nelmaira Valdez emelkedett ki (7:8). A Németh Anett sérülése miatt ismét kezdőcsapatba kerülő Török Kata szerváival három pontos hátrányból álltunk fel, majd változatos támadásokkal három pontos előnybe kerültünk (19:16). Horváth András gyors egymásutánban kihasználta mindkét időkérési lehetőségét, a játszma végén azonban már csak kozmetikázni tudott az eredményen a Nyíregyháza, Genesis Francesco hosszú nyitásával ért véget az első szett (25:22, 1:0). 


                                                                        fotó: Vasas Attila

A folytatásban Török Kata mezőnymunkájával, valamint Emily Sklar okos támadásaival továbbra is a mieink domináltak a mérkőzésen (11:9). Négy pontos előnyünknél egy véleményes játékvezetői ítélet (az ellenfél feladója hátsó sorosként hálószint felett blokkolt) zavarta meg csapatunkat, néhány perc leforgása alatt fordítani tudott a Nyíregyháza (16:17). A mérkőzés leghosszabb labdamenetét egy szép Sklar ponttal megnyerve visszavettük a vezetést, majd egy-egy időkérést és rontott nyitást követően Durst Anna érkezett szerválni (23:22). Fiatal feladónk már nem hibázott, két jó nyitással megalapozta a következő labdameneteket, Meredith Hardy blokkját követően így két szettesre duzzadt előnyünk (25:22, 2:0).

A harmadik játszmát Rountree bombáinak köszönhetően ismét mi kezdtük határozottabban, majd Hardy révén már tetemesre nőtt előnyünk (12:4). Török jó fogadása és mezőnymunkája mellett a támadásokból is alaposan kivette a részét, Horváth András második időkérési lehetőségét is kihasználta (18:10). A magabiztos vezetés talán túlzottan is megnyugtatta együttesünket, a vendégek négy pontra zárkóztak, Jókay Zoltán pedig időt kért (19:15). A nyitásokkal alaposan megtalált Sklart Kiss Gréta váltotta, a különbség azonban tovább csökkent, így ismét magához hívta csapatát vezetőedzőnk (21:19). Ezúttal már sikerült rendet tenni a fejekben, a mérkőzés hátralévő részében már csak egyetlen pontot szerzett a Nyíregyháza, így magabiztos, három szettes győzelemmel vettük vissza a vezetést a bajnoki elődöntőben (25:20, 3:0).

Sarlós Márton          


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
 


Hirdetések