Jenkei András, 2017.04.07. | Röplabda

A bajnoki elődöntőben a Nyíregyháza hazai pályán legyőzte a Vasas Óbudát, és kiegyenlítette a párviadal állását.

Fatum-Nyíregyháza – Vasas Óbuda 3:1 (16, -21, 19, 22)
Continental Aréna, 300 néző.

Vezette: Bátkai-Katona, Horváth.

Nyíregyháza: Francesco 6, Szombathelyi 5, Vacsi 9, Villám 15, Valdez 17, Kalotai 8. Csere: Tóth (liberó), Fernandez 5, Kundrák.
Vezetőedző: Horváth András.

Vasas Óbuda: Kountoura 3, Sklar 12, Pekárik 5, Németh 14, Rountree 5, Hardy 10. Csere: Lévai (liberó), Kiss, Szedmák 2, Durst, Török 7.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Szombathelyi Szandra vezérletével a házigazda Fatum-Nyíregyháza kezdte jobban az elődöntő második mérkőzését, Jókay Zoltán öt pontos hazai vezetésénél kérte ki első idejét (12:7). Elena Kountoura nyitássorozatával két egységre csökkentette a különbséget csapatunk, ám a folytatásban hibát hibára halmozva megkönnyítettük a Nyíregyháza dolgát (17:11). Több gyenge egyéni teljesítmény megpecsételte a mieink sorsát az első szettben, simán buktuk a játszmát (25:16, 1:0).

A következő játékrészt már kicsit változatosabb játékkal kezdtük, ezúttal Horváth András kényszerült gyors időkérésre (5:10). Emily Sklar támadójátékával tartottuk előnyünket, Tess Rountree azonban nem tudta hozni elmúlt hónapokban megszokott vezérszerepét (12:14). A végjátékig sokat hibázott mindkét fél, majd Németh Anett és Nelmaira Valdez vívott ütőpárbajt, melyből fiatal átlónk jött ki győztesen, így összejött az egyenlítés (21:25, 1:1).

Németh nyitásaival és jó támadásaival a harmadik szettet is magabiztosan kezdtük, Josefina Fernandez beálllását követően azonban fokozatosan felzárkózott, majd kiegyenlített a Nyíregyháza (10:10). Valdez és Villám Lilla felváltva fejezték be a hazai támadásokat, a szett végén vezetőedzőnk cserejátékosai bevetésével próbált új színt vinni játékunkba (17:12). Horváth András csapatának lendületét nem lehetett azonban megtörni, magabiztosan vették vissza a vezetést (25:19, 2:1).

A negyedik játszmára Török Kata váltotta a nagyon gyenge napot kifogó Rountree-t, fiatal ütőnknek köszönhetően magabiztosan vezettünk is az első technikai szünethez érve (4:8). Genesis Francesco két szép megoldásával egyenlítettek a hazaiak, majd egy sajnálatos esemény törte meg a játékot, egyik húzóemberünket, Németh Anettet ugyanis sajnos sérülés miatt kellett lecserélni (13:13). A kényszerű játékmegszakítás után a meccset egyébként kimondottan jól vezető játékvezetői párosnak is volt egy véleményes döntése, Török újabb pontjaival ekkor azonban még fordítani tudtunk (15:16). A játszma végén ismét fontos pillanatokban hibáztunk, a rengeteg bizonytalanság pedig megbosszulta magát, a Nyíregyháza teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést és egyenlített így az elődöntőben (25:22, 3:1
                                                                                                                         Sarlós Márton      


Hirdetések