Jenkei Dániel, 2017.04.06. | Klub

Közös ügy a stadionépítés, ennek jegyében találkozott Markovits László klubelnök a drukkerekkel.

Az elnök és a Szurkolói Klub kezdeményezésére a szerda esti Újpest elleni kupamérkőzés előtt a szurkolói csoportok képviselői a Fáy utcában kaptak részletes tájékoztatást a stadionrekonstrukciós folyamat eddigi állomásairól és arról, hogy a jövőbeni tervek kapcsán a vezetőség miben számít a drukkerekre.

A közelmúltat érintve Markovits László röviden ismertette a négyéves folyamat állomásait. Beszámolt arról, hogyan jutottak el egyetlen lelátó átépítésétől az 5154 férőhelyes új stadionig, a keleti lelátó 1050 székes bővíthetőségének lehetőségével, amelyre továbbra is törekednek az építkezés során.  E közben 2014-ben két hosszanti lelátó kialakítására készültek el tervek, a megvalósítástól azonban – bár a koncepciót szakmailag és műszakilag elfogadták – el kellett tekinteni a fedezet hiánya miatt.   

Szó esett a közelmúltban kiküldött - több száz Vasas-függő által kitöltött - első szurkolói kérdőív tapasztalatairól. A felmérés fontos eredményeinek egyike, hogy a stadionnal kapcsolatos névadások kapcsán huszonöt tagú lista alakult ki: a szurkolók választotta húsz legendából és az ügyvezetés javasolta további öt nagyságból kerülnek majd ki a szektorok, illetve az edzőcentrum pályáinak névadói.  Örömteli az is, hogy sok régi, a Vasashoz kötődő emlék, élmény, történet is visszaköszönt a kérdőívekben; e személyes emlékeket továbbra is várja a klub. A felmérés folytatódik, hamarosan jön a második rész, amelynek kérdéseit a szerdai találkozón már egyeztették a szurkolók képviselőivel.

A klub a stadionépítés során folyamatosan kapcsolatban szeretne állni a szurkolókkal, a mérföldkövekről saját online felületein számol majd be, és rendszeres időközönként személyes egyeztetéseket is tervez a drukkerekkel.

Szerdán már konkrét javaslatok is elhangoztak a stadion látványterveihez kapcsolódóan; ezeket az ügyvezetés figyelembe veszi. A továbbiakban is az a cél, hogy a Vasas-család a lehetőségekhez mérten közösen alakítsa ki új otthonát.

Csütörtöki fejlemény, hogy elkezdődött a földmunka a stadionban, elsőként a gyepszőnyeget szedik fel.


A névadó legendák a szurkolók és az ügyvezetés javaslata alapján: Bakos Sándor, Berendy Pál, Bundzsák Dezső, Csordás Lajos, Farkas János, Ihász Kálmán, Izsó Ignác, Kárpáti Béla, Kiss László, Komjáti András, Lóránt Gyula, Machos Ferenc, Mathesz Imre, Mészáros Ferenc, Mészöly Kálmán, Müller Sándor, Plattkó Ferenc, Puskás Lajos, Raduly József, Sárosi László, Szentmihályi Antal, Szilágyi Gyula, Takács II. József, Török Péter, Várady Béla.


Hirdetések