Jenkei Dániel, 2017.04.03. | Röplabda

Kezdődik a bajnoki elődöntő. Két vasasos és két nyíregyházi megszólalóval hangolódunk.

Az idei szezonban a három győzelemig tartó bajnoki elődöntőben a Nyíregyháza lesz a Vasas Óbuda ellenfele.
Az alapszakasz második helyének köszönhetően miénk a pályaelőny, így ma délután 17.30-tól a Folyondár utcában kezdődik a párharc. A szezon során eddig mindkét alkalommal legyőztük a szabolcsiakat, de ebből egyik oldalon sem vonnak le messzemenő következtetéseket. Merthogy nemcsak Vasas-részről kértünk előzetes véleményeket, hanem megszólatattuk Szombathelyi Szandrát és Vacsi Evelint is, akik nyáron tőlünk igazoltak Nyíregyházára.

Elsőként mesterünk, Jókay Zoltán beszélt a párharcról: - Úgy érzem a lányokon, hogy várják a küzdelmet, legyen akárhány meccses is a párharc, mi felkészültünk. Az alapszakasz óta mindenképpen léptünk előre koncentrációban, ezzel sokat foglalkozunk, és a Kaposvár ellen már látszott is, hogy stabilabb a játékunk. Nyilván a Nyíregyháza magasabb szintet képvisel, ezért is keverem edzéseken a játékosokat, hogy mindenféle ingert megkapjanak, és ne legyen újdonság, ha magasat ugró, nagyot ütő játékosokkal kell majd szembenézniük. Az alapszakaszban kétszer legyőztük őket, de azok a meccsek is előrevetítik, hogy szoros lesz a mostani elődöntő, akár olyanná is alakulhat, mint amilyet tavaly az Újpesttel vívtunk. Az ellenfelet elég jól ismerjük, most felépült egy légiósuk, ami hozhat szerkezeti változásokat, de a videózások során igyekszünk minden lehetséges alternatívára felkészülni.

Fiatal centerünk, Szedmák Réka élete első felnőtt bajnoki elődöntőjére készül: - Szombaton pihenőt kaptunk, ilyenkor jót tesz, ha rövid időre kicsit elszakadunk egymástól, de egyébként minden nap edzettünk a második Kaposvár-meccs óta.  Hétfő este még videóztunk, megnéztük a nyíregyháziak legutóbbi meccseit. Nekem most lesz részem először ilyen három győzelemig tartó párharcban, jó lenne nem elnyújtani, de tudjuk, hogy mentálisan és fizikálisan is nagyon erős ellenféllel találkozunk. Nemcsak a játékosaikat ismerjük, hanem az edzőjüket, Horváth Andrást is, aki a korosztályos válogatottnál foglalkozott velünk. Személy szerint remélem, hogy minél több lehetőséget kapok majd, az utóbbi két meccset kihagytam, mert korábban kisebb sérüléssel bajlódtam. Számítok a szurkolóinkra is, velük az igazi a hazai pálya. Annyit ígérhetek, hogy holnap délután neki fogunk esni a Nyíregyházának.

Szombathelyi Szandra tavaly még a Vasas Óbuda csapatkapitány volt, idén a Nyíregyháza vezéreként vesz részt az elődöntőben: - Számomra külön pikantériája nincs annak, hogy a Vasassal játszunk, igazából csak szeretek felmenni a Folyondárba, találkozni a régi ismerősökkel, de mikor felállunk egymás ellen, akkor már teljesen ki szoktam zárni, hogy az előző szezonban itt játszottam.  Az alapszakaszban nem igazán sikerültek a Vasas elleni meccseink, mindkétszer kikaptunk, ezért keményen készültünk. Jó formában vagyunk,  ebben a fázisban már minden csapatnak el kell érnie fizikálisan a legjobb állapotot, úgy érzem, ez nekünk sikerült, de ennél többet nem árulok el. Nyilván fontos lesz a tiszta fej is, és a meccsek közötti regeneráció is döntő lehet. Hosszú, kiélezett csatára számítok, akár ötmeccsesre is elhúzódhat az elődöntő.

Ex-centerünk, Vacsi Evelin is elmondta röviden véleményét honlapunknak: - Igazából  már az első merkőzés sem volt furcsa számomra a Folyondárban vendégként, ugyanúgy otthon éreztem magamat, mint amikor Vasas-játékos voltam.Természetesen szoros mérkőzésekre számítok az egész elődöntő alatt, nagy csatára készülünk!

A bajnoki elődöntő időpontjai:

1. mérkőzés: 2017.04.04. 17:30 Folyondár utca 

2. mérkőzés: 2017.04.07. 16:30 Nyíregyháza

3. mérkőzés: 2017.04.10. 18:00 Folyondár utca

4. mérkőzés: 2017.04.12. 17:30 Nyíregyháza (Ha szükséges)

5. mérkőzés: 2017.04.14. 19:30 Folyondár utca (Ha szükséges)


Hirdetések