Jenkei Dániel, 2017.03.30. | Labdarúgás

Csapatunk idegenben fordított és győzött a Magyar Kupa negyeddöntőjének első találkozóján.

Magyar Kupa negyeddöntő, 1. mérkőzés:

Újpest – Vasas 1-2 (1-0)

Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 1733 néző.
Vezette:
Vad II.

Újpest: Balajcza – Balázs B., Heris, Kálnoki-Kis, Mohl (K. Hazard, 70.) – S. Diarra, Windecker – Balogh B., Cseke (Szankovics, 57.), Andrics – Lázok (Perovics, 32.).
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Vasas: Nagy G. – Burmeister, Vaskó, Debreceni ( Remili, 34.) – Murka, James, Korcsmár, Berecz, Szivacski (Ádám, a szünetben) – Király B., Saglik (Kulcsár T., 61.).
Vezetőedző:
Michael Oenning.

Gólszerző: Lázok 5., illetve, James 62., Remili 82.
Kiállítva: Kálnoki-Kis (90.)

Ha a színvonal nem verdeste is az eget, szórakoztató eseményekben nem volt hiány az Újpest elleni kupaderbink első mérkőzésén. Már az is kacifántos szituációt teremtett, hogy vendégként érkeztünk átmeneti otthonunkba: tulajdonképpen a főbérlő fogadta az albérlőt a legjobb nyolc közötti meccsen.

Régi jó ismerősünk, Lázok János hamar borsot tört az orrunk alá, igaz, nem volt nehéz dolga: Nagy Gergőnek Szivacski Donát „életveszélyes” hazaadásával kellett volna megbirkóznia, de újpesti ex-támadónk elé kotorta a labdát, aki – a kötelező feladatot megoldva – bevette az üresen tátongó kapunkat.

Ha már kötelező feladatok, bizony Sagliknak is illett volna berúgnia a Mohl Dávid röplabdás mozdulatáért megítélt büntetőt. Támadónk azonban erőtlenül gurított, Balajcza pedig köszönte szépen, és magához ölelte a labdát.

A második félidőre Oenning mester offenzívebbé tette a csapatot, a 62. percben pedig eredményre is vezetett a letámadás. Balajcza elirigyelte az első félidei rossz passzt kollégájától: ezúttal ő indított pocsékul, James Manjrekar lefülelte a labdát, kilépett, majd az újpesti kapus szemei közé bombázta az egyenlítést jelentő gólunkat. Kanadai légiósunknak tétmeccsen ez volt az első találata piros-kék színekben.

De hol volt még a vége…A 82. percben minden iróniát a sutba dobhattunk, Remili Mohamed ugyanis zseniális gólt lőtt. Szép csellel kibillentette ellenfelét, majd húsz méterről, ballal parádésan emelte át a labdát Balajcza fölött..

Az utolsó percekben még Kálnoki-Kis piros lapját kellett feljegyeznünk, az újpesti játékos MMA-harcos módjára, könyökkel és lábbal egyszerre próbált bosszút állni a mezét kicsit megcibáló, nem mellesleg a labdát is birtokló Kulcsáron.

A 2-1-es idegenbeli siker komoly reményt ad a visszavágóra, amelyet jövő szerdán az Új Hidegkuti Stadionban rendeznek.


                                                            fotó: vasasfc.hu


Hirdetések