Dobos Sándor, 2017.03.29. | Vízilabda

Megint szoros volt egy ideig a két csapat bajnokija, de a zöldek a harmadik negyedben elhúztak.

E.ON OB I, középszakasz, 7. forduló:

VasasPlaket–FTC-PQS Waterpolo 6-13 (0-2, 3-3, 2-4, 1-4)
Tüskeuszoda, vezette:
Marosvári, Csanádi

Vasas: Jónás – Burián, Koopman 1, Bóbis 1, Babay, Takács 1, Steinmetz Á. Csere: Tihanyi (kapus), Simon H. 1, Lindhout, Bencz 1, Marnitz G., Mészáros Cs., Njegovan 1. Vezetőedző: Földi László

FTC: Vogel Soma – Madaras, Katonás, Avramovic, Nyéki 2, Marko Csuk 3, Szirányi 3. Csere: Tóth M. 1, Varga D., Pohl, Dőry 2, Jansik Sz. 1, Vogel Simon 1. Vezetőedző: Varga Zsolt

Gól/emberelőny: 2/5, illetve 8/10
Ötméteresek: -, illetve 1/1
Kipontozódott: Takács (25.)

A bravúr reményében ugrott vízbe szerda este csapatunk a Ferencváros ellen. A középszakasz „odavágóján” sokáig benne volt a levegőben a meglepetés lehetősége, ez végül elmaradt, a Vasas elfáradt, a Fradi pedig ezt kihasználta.

A mieink a Miskolc elleni szombati idegenbeli bravúr után várhatták a találkozót, a zöldek a Szolnok elleni hazai sima vereség, de az azt megelőző, nagyváradi EK-győzelem után. Nem játszott a vendégeknél az éppen szerdán 29. születésnapját ünneplő szerb olimpiai, világ- és Európa-bajnok Stefan Mitrovic, míg a Vasas továbbra is Hőna Dávidot nélkülözte.

Marko Csuk és Madaras Norbert ejtésekkel, Bóbis Máté átlövéssel próbálkozott az első támadások során, sikertelenül. Aztán amíg a Vasas emberelőnye kimaradt, a vendégeké eredményes volt, Tóth Márton húzta be a labdát a kapuba, 0-1. Sok-sok pontatlan támadás következett ezután, majd a 7. percben Dőry Farkas lőtt nagy gólt, 0-2. A Vasas többször sem tudta befejezni az akcióit, így lőtt gól nélkül zárult az első negyed.

Bezzeg Szirányi Balázs emberelőnyből tovább növelte a Ferencváros előnyét (0-3) a második negyed második percében. Jesse Koopman bombagóllal válaszolt, Burián Gergőtől kapott egy lőtt passzt a túloldalról, nagyon bevágta, 1-3. Kicsit lazábban kezdett ezután játszani csapatunk, talán az első gólt kellett ehhez megszerezni, Njegovan szabaddobásból hozta még közelebb a Vasast, 2-3.

Megjegyzendő, hogy Steinmetz Ádámot csak rövid ideig küldte vízbe Földi László vezetőedző, olimpiai bajnokunknak a vállát pihentetni kellett, elvégre a BVSC elleni bajnokin nagy szükség lesz rá. Marko Csuk lőtt meg a negyedik vendéggólt, majd egy Babay-Simon összjáték után fiatal centerünk szerzett szép emberelőnyös gólt, 3-4. Alapvetően jól működött a Fradi blokkja, ez volt csapatunk nagy bánata, ezzel együtt 3-3-ra hoztuk a negyedet, maradt a kétgólos vendégelőny a nagyszünetre.


                                                                           fotók: Vasas Attila

Hasonló volt egyébként a forgatókönyv a népligetihez, nem volt túl meggyőző a Ferencváros, lehetett bízni a bravúrban.

Takács Bálint parádés ejtéssel jelentkezett a fordulás után (a második félidőre Tihanyi Bernát állt a Vasas kapujába egyébként), egy gólra jött fel csapatunk (4-5), sőt kontrát ítéltek a Fradi ellen, támadhattunk az egyenlítésért, kétszer is. Nem sikerült kihasználni, Marko Csuk pedig büntetett, 4-6.

Kissé lassú tempóban haladt egyébként a találkozó, fogjuk arra, hogy taktikai okokból a felek lassítani próbálták a történéseket.

Az első meccsen 4 perces kiállítást kapó Marko Csuk harmadik gólját lőtte 5 méteresből (4-7), hogy aztán Vogel Simon harcolta ki magának egy megúszást követően az újabb Fradi-találatot. A mieink 9-4 után szépítettek Bóbis Máté emberfóros góljával, de a meccs kicsúszni látszott a harmadik negyed végére.

Az utolsó szakasz elég rosszul kezdődött, Takács Bálint kipontozódott, majd Szirányi Balázs gólt lőtt, majd három perccel később még egyet, 5-11.

A mérkőzés eldőlt, a maradék öt percet persze még le kellett játszani. A Vasas készülhet a BVSC elleni, jóval fontosabb szombati bajnokira.

Földi László vezetőedző értékelése a mérkőzést követően: „Le kell szögezni, hogy bármilyen érdekes is a bajnokságnak a lebonyolítása, elégedetlenek emiatt sem lehetünk. Ugyanis nekünk nem a Ferencváros ellen kell nagyot alkotnunk. Mi ezt az utolsó meccsünkön Miskolcon megtettük. A Fradi így is úgy is jobb csapat, mint a miénk, ez mai is látszott. Voltak apró nehézségeink, emiatt is lehetett jobb ma az ellenfél, de ha kicsit koncentráltabbak tudunk maradni, akkor szorosabb is lehetett volna a végeredmény. A Fradi nagyon keményen, harcosan játszott, igyekeztünk felvenni a versenyt, erre futotta. Szombaton jön a fontosabb feladat.”

Steinmetz Ádám röviden értékelte a mérkőzést: „Ma ennyi lehetőséget kaptam a vezetőedzőtől, kétségtelen, hogy szombaton nagyobb szerep hárulhat rám. Lehetett volna szorosabb a mai meccs, hiszen jól kezdtünk, sajnálom, hogy aztán a későbbiekben ezt nem tudtuk megtartani. Nekünk nem a Fradi legyőzésére kell koncentrálni, hanem arra, hogy az 5-8. helyért vívott harcban minél jobban szerepeljünk. Van tartozásunk a BVSC-vel szemben, hiszen a Szőnyi úton nagyon elpáholtak bennünket, szeretnénk visszavágni.”

További mérkőzések:

Szolnoki Dózsa-Közgép–Pannergy-Miskolci VLC 15-8 (2-2, 3-1, 4-1, 6-4)
ZF-Eger–Contitech-Szeged-Diapolo 16-9 (4-2, 3-2, 4-1, 5-4)
MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló–A Híd-OSC-Újbuda 12-11 (2-5, 3-3, 4-1, 3-2)

A felsőház állása:

1.   Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP  21 20 0 1 103-39 60
2.   ZF-Eger  21 19 1 1 87-58 58
3.   A-HID OSC Újbuda 21 15 2 4 65-63 47
4.   FTC PQS Waterpolo  21 13 4 4 61-67 43
5.   PannErgy-Miskolci Vízilabda Club  21 10 3 8 66-89 33
6.   MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló  21 10 2 9 65-77 32
7.   CONTITECH Szeged DIAPÓLÓ  21   7 6 8 66-89 27
8.   VasasPlaket  21   8 1 12 57-88 25

Hirdetések