Jenkei András, 2017.03.28. | Röplabda

A bajnoki negyeddöntő második mérkőzését is három szettben nyerte a Vasas Óbuda.

1. MCM-Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda 0:3 (-13, -21, -17)
Kaposvár, 200 néző.

Vezette: dr. Árpás, Pőcze.

Kaposvár: Bagyinka 1, Rák 1, Sitkey 9, Horváth 5, Araujo 15, Szívós 1. Csere: Csitári (liberó), Kanizsai 4, Korniss, Kocsi 2.
Vezetőedző: Zarka Péter.

Vasas Óbuda: Kountoura 2, Rountree 12, Pekárik 5, Németh 11, Sklar 9, Hardy 8. Csere: Lévai (liberó), Török, Szedmák 2, Durst.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A hazai győzelem után Kaposváron is jól kezdett csapatunk a negyeddöntő második mérkőzésén, elsősorban taktikus, jó nyitásainknak köszönhetően, alig néhány perc alatt magabiztos előnyt építettünk ki (3:10). Tess Rountree és Pekárik Eszter vezetésével nagyon magabiztosan menetelt együttesünk a szettgyőzelem felé, a Kaposvárnak csak momentumai voltak (7:16). A játszma végéig a különbség csak tovább nőtt a felek között, Meredith Hardy blokkját követően alig húsz perc után tettünk pontot az első szett végére (13:25, 0:1).
A második játszma elején támadásban és nyitásfogadásban is ejtettünk néhány elkerülhető hibát, a hazaiak pedig ezeket maximálisan kihasználva vezettek is az első technikai szünethez érve (8:5). Gyorsan eszmélt azonban csapatunk, Németh Anett rendre ponttal fejezte be támadásainkat, így sikerült gyorsan átvennünk a vezetést (14:16). Sitkey Mariann és Debora Araujo szettben tartotta ugyan a Kaposvárt, de újabb részsikerünk igazából egy pillanatig sem forgott veszélyben, ezúttal is Hardy sáncával zárult a játszma (21:25, 0:2).


                                                                                                      fotó: Vasas Attila

A harmadik szett elején a „beragadó” eredményjelző okozott némi zavart a fejekben, egy pontos vezetésünknél Jókay Zoltán ki is kérte első idejét a mérkőzésen (9:10). Néhány labdamenettel később már Zarka Péter rendelte magához csapatát, a pályán pedig Araujo és Rountree vívott ütőpárbajt (14:16). A játszma hátralévő része már egyértelműen a mieinké lett, Török Kata, Szedmák Réka és Durst Anna is lehetőséget kapott, csapatunk pedig kettős győzelemmel jutott tovább a bajnoki elődöntőbe (17:25, 0:3).

A döntőbe jutásért a Fatum-Nyíregyháza lesz csapatunk ellenfele, a mérkőzések időpontjáról a következő napokban döntenek a felek.  

Sarlós Márton   

 


Hirdetések