Dobos Sándor, 2017.03.27. | Jégkorong

Véget ért a bajnokság a Vasas SC serdülő-korosztálya számára is. Az „A” csapat az ötödik helyen zárt. Értékelés.

A DVTK korosztályos csapata ellen vívta az utolsó helyosztót csapatunk, és azt meg is nyerte 2-0-ra, így szerezte meg az ötödik helyet az összességében huszonkét csapatot felvonultató U16-os mezőnyben.

Hetler Ádám vezetőedzőt kértük egy szezont értékelő összegzésre.

„Külön kell beszélnünk az augusztustól decemberig tartó időszakról és a bajnokság január végétől kezdődő szakaszáról. Nagyon kemény alapozáson vettünk részt, mert a kiírás sajátossága, hogy az U16-os korosztályban szeptemberben kell csúcson lenni, hogy a csapat kiharcolja az „A” csoportos szereplést a selejtezők során. Így nagyon meg is nyomtuk az elejét, a selejtezőből a második helyen jutottunk tovább. Ez talán rá is nyomta a bélyegét a későbbi motivációra, hiszen kicsit megelégedtünk az elitbe kerüléssel tudat alatt, így nem jöttek az eredmények úgy az alapszakasz elején, ahogyan azt elvártuk magunktól. A kötelező győzelmek megérkeztek, de a MAC elleni siker kivételével bravúrt nem hozott ez az időszak. Aztán decemberben elmentünk egy bivalyerős szlovák tornára, ahol harmadikak lettünk, ezt előzőleg nem kalkuláltuk be. Lendületet is adott az eredmény, mert jött egy nagyon komoly sorozat, ahol egy mérkőzés kivételével minden meccsen győztünk, pontokat szereztünk. Fantasztikus hőfokon égtek a gyerekek, és nagyon akarták a sikereket. Sajnos, így is lemaradtunk az elődöntőről, három pont kellett volna hozzá” – beszélt a szakember a bajnokság alapszakaszáról.

Úgy gondolja, a srácoknak az éremért kellett volna játszania tudásuk alapján, de több tényező felülírta ezt a lehetőséget.

„A playoffra már becsületesen tudtunk készülni, hiszen addigra az U18-asok befejezték a bajnokságot, így rendelkezésre álltak a feljátszó játékosok. Végig is söpörtünk a Győrön és a DVTK-n, az ellenfeleinknek nem is volt esélye, pedig a Miskolctól az alapszakaszban kétszer is kikaptunk. Összességében nem csalódás az ötödik hely, bár óvatosan, de reménykedtem egy kicsit az éremben. Talán én is hibáztam a szezon során, hogy ez nem jött össze. Az U18-ban nagyon szépen helyt álltak a gyerekek, ügyesen kellett lavíroznom a pihentetés és a csúcsforma időzítése között esetükben, ami hol bejött, hol nem. Talán januárra találtam meg ennek az egészséges elegyét. A játékosok egyénileg nagyon sokat fejlődtek, erre büszke vagyok. Ezzel a csapattal bárhol léptünk jégre, sosem kellett szégyenkeznem, sőt, mindenhol dicséretet kaptunk. Több mérkőzést is a hosszabbításban buktunk el, ezt még kicsit tanulni kell, hogyan váljanak a srácok győztes típussá – bár ebben is előreléptünk.”

Külön öröm, hogy fizikálisan az egyik legjobb csapat volt a Vasas, több meccset is az utolsó harmadban nyertek meg a gyerekek, akiknek az akarata érvényesült ebben az időszakban a legtöbb fellépésen.

„Amiben még szemmel látható a fejlődés, az a játékosok sporthoz, az élethez fűződő viszonya és gondolkodása. Nagyon sok előadás és beszélgetés kellett ahhoz, hogy formáljuk a tudatukat. Ezek a srácok imádnak dolgozni, és a tanuláshoz is úgy állnak, hogy tudják, ha baj van az iskolában, nem izzadhatnak az edzésen. A hoki nem mehet a suli rovására. Többen egyéni edzéseken vettek részt a szezonban, mert igényelték, ez 15 évesen nagyon előrehaladott gondolkodást mutat. Ebben Postás Ciprián másodedzőmmel maximálisan a segítségükre voltunk. Köszönöm az egész évet a csapatnak, segítőimnek, sok sikert kívánok a játékosoknak, a szülőknek, hogy mindenki álma valóra válhasson” – összegzett Hetler Ádám.

A csapat még részt vesz a Golden Puck tornán a szezon végeztével, ezen „robot módjára küzdenek majd a srácok”, ahogyan a szakvezető fogalmazott.

Essen egy két szó a Vasas „B” csapatáról is.

„Második csapatunk az alapszakaszban az első helyen zárt, igaz, ebben segítettek az olykor „lejátszó” A-csoportos játékosaink is, ezt ki kell használni, ha van rá lehetősége egy edzőnek. Sok kölyök korosztályú játékos is szerepet kapott itt, és éltek is a lehetőséggel. Elég erős volt a B-csoportos liga, jó mérkőzésekkel. A helyosztón a 11. helyért játszunk majd, ami fantasztikus eredmény, ezt más, két csapattal kiálló klub nem mondhatja el magáról. A srácok élvezték a szezont, sokat fejlődtek. Azzal, hogy az A-s gyerekekkel edzettek, felvettek egy ritmust, amit a későbbiekben jól tudnak majd használni. Gratulálok nekik a tisztes szerepléshez, sok értékes játékos alkotja a csapatot, akik, ha keményen dolgoznak, szintén nagyokat álmodhatnak” – értékelte a második keret szereplését Hetler Ádám.


Hirdetések