Jenkei András, 2017.03.24. | Röplabda

A két győzelemig tartó bajnoki negyeddöntő első párharcában nem vetődtek fel igazi kérdések a találkozó végkimenetelét illletően.

Vasas Óbuda – 1. MCM Diamant Kaposvár 3:0 (13, 22, 12)
Folyondár utca, 300 néző.

Vezette: Csizmarik, Bodrogi.

Vasas Óbuda: Kountoura, Rountree 12, Pekárik 5, Németh 6, Sklar 8, Hardy 13. Csere: Lévai (liberó), Török, Szedmák.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Kaposvár: Bagyinka 4, Rák 1, Sitkey 4, Horváth 7, Araujo 5, Szívós 1. Csere: Csitári (liberó), Kanizsai 1, Korniss, Kocsi 1, Mészáros 1.
Vezetőedző: Zarka Péter.

Jó hírek tudatában kezdődött a rájátszás csapatunk, a Vasas Óbuda számára, hiszen a Kaposvár elleni negyeddöntő első mérkőzése előtt derült ki, hogy Alberto Salomoni, a magyar válogatott újdonsült szövetségi kapitánya, négy játékosunkra, Lévai Vivienre, Németh Anettre, Szedmák Rékára és Török Katára is számít bő keretében.
A találkozót rendkívül összeszedett, jó játékkal kezdte csapatunk, Zarka Péter nyolc pontos hazai vezetésnél Kanizsai Dorottya beküldésével próbált változtatni a mérkőzés képén (9:1). Tess Rountree és Meredith Hardy is kiváló formában játszott, a különbség tíz pontosra nőtt a felek között (14:4). A Kaposvár nem tudott közelebb zárkózni, nagyon könnyedén húzta be csapatunk az első játszmát (25:13, 1:0).


                                                                                             fotó: Vasas Attila

A második szettet a vendégek kezdték jobban, Horváth Alexandra jó támadásainak köszönhetően vezettek is, ám Rountree gyönyörű blokkja után ismét egyenlő volt az állás (11:11). Hardy nyitássorozatával elléptünk ellenfelünktől, Mészáros Zsófia szerváit követően azonban mégis Jókay Zoltán kényszerült időkérésre (20:19). A játszma végén azonban ismét a mieink összpontosítottak jobban, Emily Sklar pontjaival szettlabdához jutottunk, majd Rountree ászával ki is használtuk azt (25:22, 2:0).
A harmadik játszma első felében ismét meggyőzően játszott csapatunk, Pekárik Eszter gyors egymásutánban négyszer is villant, előnyünk nyolc pontosra duzzadt (13:5). A mérkőzés komoly fordulatot már nem tartogatott, a játszma végén Török Kata és Szedmák Réka is jól szállt be, így végül mind a négy friss válogatott kerettagunk pályára lépett, Németh Anett pontjával pedig a győzelmet is megszereztük (25:12, 3:0).

Sarlós Márton    

 


Hirdetések