Dobos Sándor, 2017.03.21. | Jégkorong

A Vasas-Continental a bajnoki döntő ötödik felvonását jótékonysági kezdeményezéssel egészíti ki.

Vasas-MAC, hetedszer. No, ez még nem a hetedik meccs a döntőben, „csak” az ötödik, de a két fél az alapszakaszban is találkozott, így jön ki a „mesebeli” szám. Hogy kinek lesz mesés a 2016-17-es szezon, még kérdéses, a juniorbajnokság döntőjében 2-2-re állnak a csapatok.

Legutóbb a Kisstadionban hosszabbítás során győzött 4-3-ra az ellenfél, ezt megelőzően ugyanez volt a koreográfia a Jégpalotában, csak fordított végeredménnyel.

A várakozásoknak megfelelően kemény, nehéz párbaj ez a mostani, sok-sok pszichikai tekintetben is nagy kihívást jelentő fordulóponttal. A mieink emelt fővel viselték a legutóbbi vereséget, annak ellenére, hogy nyilván nem esett jól a fiúknak a pénteki végeredmény.

A döntő az egyik fél negyedik győzelméig tart, itt a lehetőség a javításra, ráadásul hazai pályán. A szerdai meccs apropóján a csapat egyik erősségét, Szlépka Armandot kérdeztük. Azt mondja, a srácok megértették, mit jelent a döntőben játszani, így négy meccs után már egy letisztult, higgadt csapat képét mutathatják szerdán is:

„Az előző meccs nagyon látványos és élvezhető lehetett a nézők számára, mint ahogyan nekünk is az volt belülről. Ilyennek kell lennie egy döntőnek. Persze, jobban örültünk volna, ha a végén mi nyerünk, de nem lehetünk szomorúak, miért is lennénk azok… 2-2 van, minden kezdődik elölről, már másodszor. Ha nyertünk kettőt egymás után, akkor miért nem tudnánk ezt megismételni még egyszer, megszerezve ezzel az aranyérmet?! Megyünk előre, ha továbbra is betartjuk azt, amit Laci és Balu mond, nem lehet probléma. Ha mindig azt csinálnánk, amit az edzőink mondanak és ezt 60 percen keresztül tartanánk, győztesen jönnénk le a jégről. De mindig becsúszik egy-két hiba, amit néha kihasznál az ellenfél. Azon leszünk, hogy ezekből ne legyen szerdán és azt követően se túl sok. A négy eddig meccs legfőbb tanulsága, hogy nem szabad rástresszelni a döntőre. Személy szerint, de talán mondhatom a csapat nevében is, az első meccsen kicsit görcsösen jól akartunk játszani, nem csak élvezni a pillanatot és a legjobb tudásunk szerint hokizni. Most már úgy érzem, levetkőztük ezt a görcsösséget, és felszabadult Vasast láthat majd szerdán az, aki kijön megnézni a meccsünket” – mondta Szlépka Armand.

A Vasas jégkorong-szakosztálya, a klubvezetés és a játékosok azt szeretnék, minél többen legyenek a Jégpalotában szerdán. Nemcsak a reménybeli győzelem és annak kiszurkolása miatt, hanem azért is, mert aki ott lesz a csarnokban, egy nemes cél érdekében nyújthat segítséget.

A döntő ötödik meccse ugyanis a Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztálya mellett működő Démétér Ház bővítésének támogatása jegyében telik majd. Hogy mit kell tudni a Démétér Házról?

A Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán évente közel 50 gyermeken végeznek életmentő beavatkozást. A csontvelő-átültetést követő néhány hetes, immunhiányos időszakot steril körülmények között, elkülönítő boxban töltik a gyerekek, de ezt követően is gyakori orvosi ellenőrzésre van szükségük. Ezért a kórház területén lévő Démétér Házba költöznek, ahol otthonos körülmények között élnek, tanulnak, és együtt lehetnek szüleikkel, mindez erős lelki támaszt nyújt a gyógyulásukhoz. Most lehetőség nyílt a Démétér Ház bővítésére, de ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, jelentős társadalmi összefogásra, anyagi támogatásra van szükség.

Ahogyan Szuper Levente szakosztály-igazgató elmondta, a klub egy dedikált válogatott mezt ajánl fel árverésre az alapítvány számára (a klubnál dolgozó korábbi válogatottak, sapporói hősök, így Ladányi Balázs, Peterdi Imre, Horváth András és persze Szuper Levente aláírásával), ezen kívül tombola vásárlásával lehet segíteni a szervezet munkáját. A Démétér Ház Alapítvány mellett a kezdeményezést támogató RICOH is ajándékokkal készül a tombolához.

A mérkőzés vendége lesz majd a csontvelő-transzplantációját követően a Démétér Házban meggyógyult Flaisz Dani, aki a meccs elején kap szerepet a korongbedobásnál, majd a második szünetben klubunk egyik játékosával húzza ki a tombola nyereményeit.

És ott lesznek a mérkőzésen a Démétér Ház dolgozói, szülők és kísérők, és ha a gyógyítás nem szólítja el, akkor dr. Kriván Gergely, a Szent László Kórház Gyermekhematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályának vezetője is.

Legyünk minél többen, szurkoljunk a Vasas-Continentalnak, és segítsünk a Démétér Háznak, hogy a tervezett bővítésük lehetővé váljon.

Élet a Démétér Házban - a Magyar Sajtófotó Pályázaton díjat nyert sorozat egyik felvétele, készítője Koszticsák Szilárd


Hirdetések