Dobos Sándor, 2017.03.17. | Vízilabda

A bajnoki ezüstérmes látogat a „Tüskeuszodába” szombaton, a VasasPlaket nehéz feladat előtt áll.

A második kör kezdődik az E.ON OB I középszakaszában szombaton. Az elsőt pontszerzés nélkül zárta csapatunk, hiszen Egerben (3-15), a Népligetben (8-13), a Szőnyi úton (8-14) és a Miskolc ellen hazai medencében (7-8) is vereséget szenvedett.

A borsodiak ellen volt leginkább esély a pontszerzésre, sőt, a győzelemre is, hiszen a mérkőzés nagy részében nálunk volt az előny. 7-5 után azonban már nem sikerült betalálni, a vendégek viszont három akciógóllal elvitték mindhárom pontot.

A szombati ellenfél, az Eger legutóbb első vereségét szenvedte el a bajnokságban, miután kikapott Szolnokon, ezzel együtt nem mondhatni, hogy rossz formában lennének – bivalyerős keretükkel továbbjutásra állnak a Bajnokok Ligájában is, ehhez a Hannover elleni idegenbeli siker is hozzásegítette őket.

Az „odavágón” 15-3-ra nyertek az egriek, most is a bajnoki egyértelmű esélyesei, különösen azért, mert védőposzton sérülések nehezítik a VasasPlaket helyzetét. Takács Bálint és Hőna Dávid sem játszott legutóbb a BVSC ellen, ennek a zuglói bajnoki második felében látható jelei is voltak.

A Vasas csapatából Robin Lindhout és Jesse Koppman a hétközben a holland válogatottal játszott Világliga-mérkőzést, a hollandok végül 10-4-re kikaptak a görögöktől, Lindhout két gólt szerzett azon a mérkőzésen.

A vendégek ezúttal is indítanak különbuszt a mérkőzésre, mi pedig a Vasas-drukkereket biztatjuk arra, hogy jöjjenek el a Tüskeuszodába, csapatunk tagjai ugyanis klasszisok ellen mutathatják meg, mire is képesek valójában.

A felsőházból egyébként a Szeged-Ferencváros meccset közvetíti ezúttal az M4 Sport, 15 órától.

VasasPlaket–ZF-Eger – március 18., 18 óra
Tüske Uszodakomplexum, vezeti: Marjay, Berki

További program:

Contitech-Szeged-Diapolo–FTC-PQS Waterpolo – 15 óra, TV: M4 Sport
MKB-Euroleasing-BVSC-Diapolo–Szolnoki Dózsa-Közgép – 17 óra
Pannergy-Miskolci VLC–A Híd-OSC-Újbuda – 18 óra

Az E.ON OB I felsőházának állása:

1. Szolnok 51 pont
2. Eger 49 pont
3. OSC 44 pont
4. FTC 37 pont
5. Miskolc 33 pont
6. Szeged 27 pont
7. BVSC 26 pont
8. VasasPlaket 22 pont


Hirdetések