Jenkei Dániel, 2017.03.12. | Kézilabda

Balatonbolgáron győztük le a nagy rivális NEKA csapatát.

Női NB I/B
NEKA - Vasas 22-24 (13-12)
Vasas: Tzintzis (kapus), Hárs 3, Herr 5(1), Becséri 1, Mester 1, Katona 1, Rózsa 4. Csere: Antóni (kapus), Pados 4, Kuczora 3(2), Hanusz 1, Lyngby 1, Kocsis, Németh N., Tóth.

Kiállítás: 10 perc ill. 20 perc + 2 kizárás (3x2 percért Mester, Hanusz)
Hétméteres: 5/3 ill. 4/3

Kovács Péter vezetőedző: - Amióta a Vasasnál vagyok, egyértelműen a NEKA volt a legerősebb ellenfelünk, nagyon akarták ők is ezt a meccset, tényleg igazi rangadót játszottunk. Az első félidőben volt egy hullámvölgyünk, kétgólos vezetésnél produkáltunk egy 0-5-ös szériát, de utána szépen visszakapaszkodtunk, és a szünetben már megint csak egy gól volt a különbség. A végjátékban 20-20-nál időt kértem, mondtam a lányoknak, hogy próbáljanak kettőzötten figyelni, mert itt már minden kapott és lőtt gólnak óriási jelentősége van.
Végül ennek megfelelően szép higgadtan lehoztuk győztesen a meccset. Az alapfilozófiám az, ha jól védekezünk, és húsz gól körül kapunk, akkor szinte minden mérkőzést meg lehet nyerni, ez most is bejött, a védőmunka mellett Antóni Viki remek védéseinek is köszönhetően.
Tetszik a csapat mentalitása, nincsenek sztárallűrök, egymásért harcolnak és mindenki hozzáteszi a magáét. Csak egy példát mondok: a tizenhét éves Kuczora Csenge tíz percet kapott, és három nagyon fontos gólt lőtt a végjátékban.
Az ilyen sikereknek van igazán sportértéke, nem a húsz góllal megnyert meccseknek.


Hirdetések