Dobos Sándor, 2017.03.11. | Jégkorong

A Vasas-Continental kiváló játékkal és csapategységgel győzött a Kisstadionban, így visszavette a pályaelőnyt a juniorbajnoki döntőben.

U20-as bajnokság, döntő, 2. mérkőzés:

MAC Budapest–Vasas-Continental 1-7 (0-3, 0-1, 1-3)
Gólszerzők
: Mogyorósi (53.), illetve Horváth A. (3.), Szlépka (5.), Varga T. (7.), Kövesdi (40.), Bukor (41.), Nagy Z. 43.), Pápa (57.)

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.

„Még csak egy” – mondta mosolyogva Székely-Mádai László Szuper Leventének, miután szakosztály-igazgatónk megölelte a nagyszerű győzelem után a Kisstadion öltözője előtt juniorcsapatunk vezetőedzőjét. Büszkén tette ezt, hiszen a srácok egészen nagyszerű teljesítménnyel rukkoltak elő szombaton este.

De milyen előzménye is volt ennek a remek sikernek?

Nos, egy gyorsabb, szervezettebb MAC győzte le csapatunkat a döntő első mérkőzésén a Jégpalotában (1-4), a szerdai vereség tanulságait igyekezett levonni szombatig a szakvezetés és a játékosok is. Nem tervezték a mieink, hogy kétségbe esnek az első mérkőzés után, mert egyrészt a pályaelőnyt vissza is lehet szerezni, másrészt négy meccset kell nyerni az aranyéremért, azaz egy hosszú sorozat kezdődött csupán el a héten.

A Székely-Mádai Gergőt még mindig nélkülözni kényszerülő Vasas-Continental az alapszakaszban 5-2-re nyert a Kisstadionban, most is itt rendezték a mérkőzést, nyilvánvalóan teljesen más hangulatban.

Egy kis adminisztratív közjátékkal indult az este, hiszen a meccs előtt közvetlenül kiderült, a csapat első számú kapusának, Garbacz Máténak lejárt a sportorvosi igazolása. Így a 16 éves Farkas Gergelynek kellett beugrania, és ő ezt a feladatot több, mint kiválóan megoldotta.

Remekül védett, a csapat pedig mondjuk úgy, odapirított ellenfelének. A mérkőzés egészében hatalmas iramot diktált a Vasas, és mivel az elején nyomban sikerült gólokat szerezni, gyorsan nyeregbe kerültek a mieink. Ezzel persze mindig okosan kell bánni, és ezúttal így tett a csapat, amelyben egymást múlták felül a játékosok.

A MAC Budapest kétségtelenül nehezen viselte, hogy ez az este nem sikerül nekik, fejben nem igazán voltak higgadtak. Tóth Gergely és Oroszi Álmos hatalmas bunyóba keveredett a második harmad legvégén, mindketten komoly büntetést kaptak végül.

4-0-val jöhetett a harmadik harmad, ahol valaminek gyökerestül meg kellett volna változnia ahhoz, hogy megforduljon az eredmény. Nem így történt, a 6-0 után bekapott első gól sem fogta meg a mieinket (megjegyzendő, hogy a Vasas-gólok szépségével sem volt gond), még egy lapáttal rá is sikerült tenni a végén. Az utolsó gólt Pápa Márton ütötte, ő „hazatért”, hiszen kettős igazolással az UTE felnőttcsapatában játszott a szezonban, most viszont túlkorosként szerepelhetett nevelőklubjában.

Többeknek tehát különösen jól sikerült a szombat este, a Vasas-Continental visszavette pályaelőnyét, egyenlített a juniorbajnoki döntőben.

1-1, minden kezdődik elölről, kemény a párharc – folytatás kedden, a Jégpalotában.

Székely-Mádai László vezetőedző összegzése:

„A srácok szerencsére levonták az első meccsből a konzekvenciákat, sokkal fegyelmezettebbek voltak a játék minden elemében, mint legutóbb. Ugyanazt kell viszont mondani most is, mint az első meccs után: nem dőlt el semmi, folytatjuk az utunkat, mindét csapatnak ugyanannyi győzelemre van szüksége a bajnoki címhez. Reméljük, hogy a keddi mérkőzésen a hazai pálya előnyét meg tudjuk ragadni. Egy ilyen bajnoki döntőben nem lehet semmi olyan tényező az öltözőben, ami zavarólag hathat. A srácok nagyon profin kezelték, hogy Máté nem védhetett a meccsen, és ne felejtsük el, hogy „kiskapusunk” nagyszerűen teljesített.”

Farkas Gergely tehát remekelt, pedig sokáig azt hitte, csak viccelnek a társai:

„A többiek mondták a meccs előtt, hogy Máténak nincs meg a sportorvosija, így én védek. Nem is hittem el, csak amikor Laci közölte az öltözőben, mi a helyzet. Huh, nagyon jó volt védeni, és nagyon örülök, hogy így sikerült. Jó lett volna kapott gól nélkül lehozni a meccset, de így is elég jó este volt ez. A többiek nagyon sokat segítettek, nélkülük nem ment volna. Az elején volt egy kis szerencsénk is egy-két gólnál, de mindannyian nagy tűzzel játszottunk, talán ez volt a különbség az első meccshez képest. Ott is akartunk, de most nagyon feltüzeltük magunkat, és ez látható volt a jégen.”

Kováts Máté is sokat hozzátett a győzelemhez:

„Nagyon örülünk, hogy így alakult, a meccs elején jóval eredményesebbek voltunk, mint ők, ez gólokban is megmutatkozott. Ez nagyot lökött a játékunkon, és igazából meg is pecsételte a meccs sorsát. Mentálisan nagy sokk lehetett a MAC-nak, hogy egy magabiztos első győzelem után egy ilyen kezdésben volt részük. 1-1, nulláról kezdjük elölről a párharcot, de azért jól jött nekünk ez a siker, hisz visszajött a pályaelőnyünk, és így nagyobb eséllyel tudjuk megmutatni az igazi erőviszonyokat. Az edzőnk a meccs végén azt mondta, tovább kell nyomni a gázt, sőt, még egy kicsit jobban rá kell lépni. Már alig várom a harmadik meccset.”


Hirdetések