Jenkei András, 2017.03.10. | Röplabda

Biztosan és meglehetősen hamar teljesítette péntek estére rendelt feladatát a Vasas Óbuda.

Vasas Óbuda – Budaörsi DSE 3:0 (14, 21, 9)
Vezette: dr. Árpás, Ujházi.

Folyondár utca, 150 néző.

Vasas Óbuda: Kountoura 5, Török 17, Szedmák 3, Németh 6, Sklar 7, Pekárik 5. Csere: Lévai, Bánlaki (liberók), Rountree 10, Benedek, Hardy 3, Durst.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

Budaörs: Szabó 3, Rácz 2, Vezsenyi 6, Selmeczi, Horuczi 4, Imreh 4. Csere: Szabó (liberó), Farkas, Szoboszlai 1, Boller.
Vezetőedző: Bagics Bence. 

Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában a Budaörsi DSE látogatott a Folyondár utcába. Második helyre pályázó együttesünk számára kötelező volt a három pont begyűjtése, ennek megfelelően, koncentrált, jó játékkal kezdtük az első szettet (8:3). Németh Anett zsinórban három ászt nyitva tovább növelte a különbséget a csapatok között, Emily Sklar bombáit követően már nyolc ponttal vezettünk (16:8). Török Kata és Németh is többször beköszönt a játszma végén, könnyedén szereztük meg a vezetést (25:14, 1:0).

A második szettre több helyen is változtatott Jókay Zoltán, a játékrész elejét rengeteg hiba jellemezte mindkét fél részéről (9:8). Török nyitássorozatával a második technikai szünet előtt elléptünk, ám a folytatásban egyenlíteni tudott a Budaörs (18:18). A végjátékban több „érdekes” megoldást is láthattak a kilátogató nézők, a szettet Tess Rountree pontját követően az erősen akadozó játék ellenére is izgalmak nélkül húztuk be (25:21, 2:0).
A harmadik szettre tovább forgatta csapatát vezetőedzőnk, Török és Rountree támadásaival magabiztos előnyre tettünk szert (8:2). Török zsinórban kilencszer nyithatott, ezzel pedig minden lényegi kérdés el is dőlt a találkozón (17:4). Az utolsó percekben sem tudott már zárkózni a BDSE, könnyedén tartottuk itthon a három pontot (25:9,3:0).

Jókay Zoltán vezetőedző: „Az elsődleges célt teljesítettük a mai mérkőzésen, megszereztük a három pontot. Készülünk tovább az alapszakasz utolsó meccsére, az UTE elleni vasárnapi rangadóra.”

Sarlós Márton     

 


Hirdetések