Jenkei Dániel, 2017.03.10. | Birkózás

Két ötödik helyet szereztek birkózóink a kötöttfogású országos bajnokságon.

Érmes reményekkel vágott neki a Vasas-küldöttsége a múlt hétvégi országos bajnokságnak kötöttfogásban, de végül senki nem birkózhatott medálért, be kellett érnünk két ötödik hellyel (Kucsera Gábor – 130 kg, Galajda Norbert – 66 kg) a pesterzsébeti Kruj Iván Sportcsarnokban.

Az ő szereplésükkel egyébként nem is volt probléma, Fodor Tamás, Fodor Péter és Ubránkovics Norbert viszont ideje korán, az első meccsén búcsúzott, ráadásul mindannyian döntetlen állás mellett, az utolsó intés szabálya miatt.

- Elképesztően csalódott vagyok, nehéz feldolgozni a történteket, ugyanaz zajlott le, mint az olimpián kötöttfogásban, és ennek most mi voltunk a szenvedő alanyai – kezdte értékelését Ubránkovics Csaba szakosztály-igazgató. Mindhárom versenyző éremesély volt, az első menetben kaptak egy intést, utána pedig az ellenfelek csak menekültek, egyszerűen nem volt esély akciót véghezvinni, de a bírókat ez nem érdekelte. Mondhatom, hogy általános felháborodás övezte a történteket, ha nem változtatnak ezeken a szabályokon, akkor nagyon komoly bajba fog kerülni a kötöttfogású szakág. A két ötödik helyen túl, a többi versenyzőm kiesése nem jelentett meglepetést, Szakolczi Zoltán például egyéves kihagyás után tért vissza és nagyon erős ellenféltől kapott ki.


Hirdetések