Dobos Sándor, 2017.03.10. | Jégkorong

Az Újpesttel vívott nagy csatát U9-es csapatunk az EMHL-ben, egy góllal a lilák nyertek.

A European Mini Hockey League-ben, amely szlovák, cseh és osztrák csapatokat tömörítő közép-európai utánpótlásliga, kiválóan szereplő Vasas hazai tornát rendezett legutóbb.

Székely Csaba most az U9-es csapatot irányította, végül mint kiderült, csak egy igazi tétmeccsen. A nagy rivális Újpest mellett ugyanis a Danuve Islanders végül visszamondta a részvételt, így a lilák elleni ütközet mellett egy edzőmeccs szerepelt még a programban, a Hoba Pozsony ellen.

A vezetőedző foglalta össze a történéseket:

„Elég nagy tétje volt az Újpest elleni mérkőzésnek, hiszen két ponttal álltak előttünk összesítésben, így ha nyertünk volna, azonos pontszámmal álltunk volna, és nagy valószínűséggel meg is nyertük volna a ligát. Irtózatosan nagy tempó volt végig, oda-vissza ment a korong, és miután 3-1-re elhúzott az Újpest, sikerült 3-3-ra egyenlíteni. A végén mi vezettünk 5-3-ra, így fordulhattunk a záró 15 percre, ahol az Újpest beleerősített és nyert 6-5-re. Így nem tudjuk utolérni már őket a bajnokságban, ettől függetlenül nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre.

Ez volt az első vereségünk a sorozatban, ugyanakkor nagyon sok helyzetet kialakítottunk, jól védekeztünk, igaz, két büntetőnk is kimaradt. Kicsit tartalékosan álltunk fel, de a frissen bekerült játékosok is megállták a helyeket, sőt, mindannyian gólt is szereztek. A Santa Claus Kupán mi voltunk a jobbak, most ők, a játékosoknak szüksége van ezekre az éles meccsekre, csak tanulhattunk ebből a sorozatból. Még egy forduló van hátra az EMHL-ből, Pozsonyba utazunk majd, ahol egy edzőmérkőzést is játszunk. Az április 8-i döntő fordulóban is megmutathatjuk majd, mit tudunk, ott a sorozat legjobb csapatai kapnak meghívást.”


Hirdetések