Dobos Sándor, 2017.03.08. | Vízilabda

Az OB I középszakaszában a negyedik ellenféllel szemben is alulmaradt a foghíjas kerettel bíró VasasPlaket, de még van mód a javításra.

E.ON OB I., középszakasz, 4. forduló:

MKB-Euroleasing-BVSC-Zugló VasasPlaket 14-8 (4-2, 1-2, 4-1, 5-3)
Szőnyi út,

Vezette: Benczur, Csanádi

BVSC: Györke – Csapó 1, Czigány K. 1, Sugár 1, Pásztor 3, Török, Kovács P. 1. Csere: Ambrus, Létay 3, Várnai, Nagy Á. D. 1, Szabó Bendegúz 1, Szabó Bence 1.
Vezetőedző: Szűcs Levente

Vasas: Jónás – Burián 1, Koopman, Bóbis 1, Lindhout 1, Marnitz G., Steinmetz Á. 1. Csere: Njegovan, Babay, Simon H., Mészáros Cs. 2, Bencz 1, Csorba.
Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 1/13, illetve 0/8
Kipontozódott: Steinmetz Á. (25.)
Kiállítva cserével: Kovács P. (29.), illetve Babay (29.)

Több hiányzó távolléte is nehezítette a Vasas helyzetét ezen a fontos mérkőzésen, hiszen Takács Bálint és Hőna Dávid is betegség, illetve sérülés miatt maradt távol, márpedig két olyan védőről van szó, aki középen alapbástyája csapatunknak.

Ezzel együtt komolyabb és tisztább Vasas-helyzetekkel indult a meccs, de mindegyik kimaradt, mígnem a másik oldalon a válogatott bő keretének tagja, Kovács Péter centerből, majd kisvártatva (Robin Lindhout kezéről kiesett a labda, így jöhetett a zuglói csapat) Sugár Péter az emberelőny lejárta előtt nem sokkal betalált, 2-0-ra elment a BVSC az első negyed közepére.

Sőt, miután Aleksandar Njegovan lövését fogta Györke Zsolt, az ellentámadásból Pásztor Mátyás is betalált. „Ezt is BVSC-s lőtte” – mondta viccesen a parton a meccset szemlélő Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, miután Mészáros Csaba révén szépített csapatunk (a fiatal játékos a zuglóiaktól érkezett a Vasashoz). Kár, hogy aztán Létay Krisztián megint az igazi BVSC-nek lőtt gólt, 4-1, nagyon motivált volt a hazai csapat.

A slusszpoén a negyed végén viszont a mieinké volt. 15 másodperccel a szakasz vége előtt Szűcs Levente kért időt, de nem volt eredményes a hazai akció, maradt még 5 másodperc, Földi mester is kikérte idejét. A figura végül bejött, Jónás György fellőtte a labdát a kapuhoz, Lindhout pedig beleért és bepöccintette a kapuba a labdát – mindehhez kellett Györke Zsolt is, aki a kelleténél kicsit kintebb állt kapujából, 4-2.

Jobban sikerült a második negyed csapatunknak, mert Burián Gergő megúszás utáni góljára Bóbis Máté 5 méteresből toldott rá nem sokkal később, egyenlített a Vasas. Emberelőnyből válaszolt rá Szabó Bence, Jónás György kezei között került a labda a kapuba, 5-4. Kicsit kakaskodósra sikeredett a negyed közepe, vége, de szoros maradt az eredmény, így nyílt második félidő következhetett.

7-4-nél, Pásztor Mátyás két gólja után kért időt aztán Földi László, meglehetősen éles hangon teremtette le a srácokat, legfőképp az emberhátrányos védekezést kritizálva. Jól védekezett és gyorsan úszott a BVSC, ennek volt eredménye az ex-vasasos Csapó Miklós és Várnai Kristóf egy-egy gólja, amelyekkel ötgólosra növekedett a különbség (9-4). Ezt gyorsan kozmetikázta Steinmetz Ádám, és még közelebb kerülhettünk volna, ha a negyed 7. percében sikerül az emberelőnyt befejezni. Nem így történt.

A negyedik szakasz elején gyorsan kipontozódott Steinmetz Ádám, majd Létay lőtt gólt, 10-5, eldőlni látszott a meccs, főleg mert egy megúszás után Czigány Károly is betalált.

12-5 után Bencz Rolf lőtt bombagólt a bal szélről, majd Koppman tűnt fel középen 4 perccel a vége előtt, 12-7. Kovács Péter és Babay Árpád szólalkozott össze a 29. percben, mindkettejüket végleg kiállították.

Nem állt le a végére sem a BVSC, így pedig egy nagyobb vereség lett a szerdai meccs vége. Azért, ha kényszerből is, de örömteli történés is akadt a Szőnyi úton, bemutatkozhatott a csapatban a 2000-es születésű tehetség, Csorba Tamás.

Folytatás a válogatott összetartás után.

Földi László vezetőedző összegzése: „Nagyon foghíjas kerettel álltunk fel, és még ebben a csapatban is voltak olyanok, akik nem 100 százalékos állapotban mehettek neki a találkozónak. Nagyjából két negyedig tudtuk kompenzálni ezeket a hiányosságokat. Ezek nem kifogások, hanem kőkemény tények. Azzal, hogy a harmadik negyedet nagyon simán megnyerte a BVSC, nagyjából el is dőlt a meccs, nem volt utána már annyi erőnk, hogy visszajöjjünk. Megpróbáltuk utána is azt, ami tőlünk tellett, de 14 kapott góllal nem nagyon lehet meccset nyerni. A védekezésünkön kell majd javítani, valószínű, más lesz a játékunk akkor, ha a két centerfogó védőnk újra köztünk lesz.”

További eredmények a felsőházból:

FTC-PQS Waterpolo-A Híd-OSC-Újbuda 8-9 (2-1, 2-5, 3-2, 1-1)
Pannergy-Miskolci VLC-Contitech-Szeged-Diapolo 17-11 (5-2, 2-1, 5-4, 5-4)
Szolnoki Dózsa-Közgép-ZF-Eger 11-7 (4-0, 3-3, 0-3, 4-1)

A felsőház állása:

1. Szolnok 51 pont
2. Eger 49 pont
3. OSC 44 pont
4. FTC 37 pont
5. Miskolc 33 pont
6. Szeged 27 pont
7. BVSC 26 pont
8. VasasPlaket 22 pont


Hirdetések