Jenkei András, 2017.03.05. | Röplabda

Végletekig kiélezett csatában szerezte meg a Vasas Óbuda  a győzelmet a szombat estébe nyúló rangadón.

Vasas Óbuda – Fatum Nyíregyháza 3:2 (-21, 16, -21, 24, 12)
Folyondár utca, 400 néző.

Vezette: Adler, Mezőffy.

Vasas Óbuda: Kountoura 4, Rountree 19, Hardy 16, Németh 13, Sklar 13, Szedmák 8. Csere: Lévai (liberó), Durst, Török.
Vezetőedző: Jókay Zoltán. 

Nyíregyháza: G. Francesco 2, Szombathelyi 17, Vacsi 6, Villám 15, Valdez 21, Kalotai 1. Csere: I. Francesco, Tóth (liberók), Leidgeb 4, Kundrák, Andrejkovics.
Vezetőedző: Horváth András.

A bajnoki alapszakasz szempontjából sorsdöntő mérkőzést játszott szombat délután a Vasas Óbuda, hiszen a tabellán épp előttünk álló Fatum Nyíregyháza látogatott a Folyondár utcába. Rendkívül kiegyenlített, ám kevésbé színvonalas játékot hozott a találkozó első szettje, mindkét fél sokat hibázott (8:7). A vendégek mindhárom szélső ütője jól teljesített, míg nálunk elsősorban Szedmák Réka termelte a pontokat (15:16). A játszma végét sajnos Jókay Zoltán két időkérése ellenére is a nyírségiek bírták jobban, a kevesebbet hibázó csapat nyerte az első menetet (21:25, 0:1).

A második szettre sokat javult lányaink teljesítménye, Tess Rountree végre elmúlt hetekben megszokott formáját hozta, magabiztos játékkal léptünk el ellenfelünktől (12:6). Sáncunk egyre jobban működött, valamint Németh Anett is rendre ponttal fejezte be támadásainkat, nagyon közel kerültünk az egyenlítéshez (20:12). A végjátékban sem tudott zárkózni a vendégcsapat, biztató játékkal nyertük meg a második játszmát (25:16, 1:1).


                                                                                    fotó: Vasas Attila

A folytatásban már nem volt ekkora különbség a felek között, fej-fej mellett haladtak a csapatok (9:9). A vendégek egyre gyakrabban használták centereiket, Vacsi Evelin és Leidgeb Noémi pontjaival meg is szerezték a vezetést (13:15). Meredith Hardy vezérletével ott lógtunk ellenfelünk nyakán, egyenlíteni azonban egyszer sem sikerült (19:20). A kulcspillanatokban sorra rossz megoldást választott csapatunk, Nelmaira Valdez viszont nem hibázott, visszavette a vezetést a Nyíregyháza (21:25, 1:2).

A negyedik szettet remekül kezdtük, ám a megszerzett négy pontos előnyt öt labdamenet alatt adták le a lányok (5:6). Emily Sklar támadójátéka fokozatosan javult, azonban továbbra is Horváth András csapata dominált, a labdamenetet füttyszóval megzavaró nyíregyházi szurkoló „pontját” követően két egységgel vezettek a vendégek (13:15). A közjáték feltüzelte a mieinket, pillanatok alatt megfordítottuk az állást, majd tartottuk is előnyünket (22:21). A feszültséget tapintani lehetett a pályán, a végletekig kiélezett végjátékban első szettlabdánkat még hárította a Nyíregyháza, ám Meredith Hardy blokkjával végül csak kiharcoltuk az ötödik szettet (26:24, 2:2).

A mindent eldöntő játszmát Valdez és Szombathelyi Szandra támadásaival a Nyíregyháza kezdte jobban, a fordulásnál három ponttal vezettek a vendégek (5:8). A fordulatot Elena Kountoura ászai jelentették, feladónk két remek nyitásával megfordítottuk az állást, és átvettük a kezdeményezést (11:10). Az utolsó percekben kétszer is hibázott ellenfelünk, előbb Valdez nyitott, majd Szombathelyi ütött outot, a kapott lehetőséggel pedig azonnal élt is együttesünk, hiszen Rountree gyönyörű blokkjával lezártuk a játszmát, így óriási lépést tettünk az alapszakasz második helyének megszerzése felé (15:12, 3:2).

Jókay Zoltán vezetőedző:
- Feszült hangulatú, szoros mérkőzést játszottunk, és a célunkat, a győzelmet ki is harcoltuk. Erősen hullámzó volt a játékunk, de ez ellenfelünkre is jellemző volt. A második szettben nagyon összeszedettek voltak a lányok, ez az eredményben is megmutatkozott, a folytatásban azonban ezt a koncentrációt nem sikerült azonos szinten tartani, a végjátékban azonban – amikor nagyon kellett – sikerült figyelmesen játszanunk. Fontos volt ez a siker, de igazi értéke akkor lesz, ha a z UTE-t is felülmúljuk.

Sarlós Márton


Nézd HD minőségben, válts 360p-ről 720p-re!
   

 


Hirdetések