Jenkei András, 2017.03.03. | Röplabda

Gödöllői sima győzelmével a Vasas Óbuda beérte holnapi ellenfelét a bajnoki tabellán.

Penta Gödöllői RC – Vasas Óbuda 0:3 (-18, -15, -21)
Gödöllő

Vezette: Kiss, Szarka.

Gödöllő: Kötél, Radomszki 10, Széles 4, Szabó A. 10, Takács 8, Nagy A. 2. Csere: Maurer, Kovács A. (liberók), Nagy K. 1, Nagy Zs.
Vezetőedző: Borkovits Zoltán.

Vasas Óbuda: Kountoura 4, Rountree 17, Szedmák 7, Németh 10, Sklar 7, Hardy 7. Csere: Lévai (liberó), Török 1.
Vezetőedző: Jókay Zoltán.

A Nyíregyháza elleni rangadó előtt két nappal a Penta Gödöllő otthonában lépett pályára együttesünk, a cél pedig a három pont megszerzésén kívül az elmúlt mérkőzéséken mutatott játék javítása volt.

A mérkőzés elején sokat hibáztak a hazaiak, Borkovits Zoltán kénytelen volt alig néhány perc után kihasználni első időkérési lehetőségét (1:6). A folytatásban két pontra zárkózott a Gödöllő, ám ekkor – ahogyan azt idén már megszokhattuk – Tess Rountree vette vállára csapatunkat, amerikai ütőnk gyönyörű támadásaival ismét elléptünk (8:14). A játszma második felében Németh Anett is kivette a részét a pontgyártásból, jó játékkal, magabiztosan nyertük meg a szettet (18:25, 0:1).


                                                                                                 fotó: Vasas Attila

A második játszmát is a mieink kezdték jobban, Rountree-t továbbra sem tudta tartani a Gödöllő, könnyedén kerültünk öt pontos előnybe (2:7). A hazaiak javuló mezőnyvédekezésüknek, valamint Szabó Adriennek köszönhetően a második technikai szünethez közelítve két pontra zárkóztak, ezzel azonban el is lőtték minden puskaporukat (12:14). A szett hátralévő részében mindössze három pontot értek el Széles Petráék, csapatunk pedig Szedmák Réka szép támadásaival le is zárta a játszmát (15:25, 0:2).

A harmadik szettre feladót váltott a Gödöllő, Nagy Kitti irányításával pedig sokkal hatékonyabbnak bizonyult a hazaiak játéka, Takács Doroti pontjait követően – a mérkőzés során először - vezettek is (11:9). Változatosan alakult a játék, hol az egyik, hol a másik együttesnél volt az előny, miközben mindkét vezetőedző elhasználta időkérési lehetőségeit is (15:16). A játszma végén azonban ismét a mi lányaink bizonyultak határozottabbnak, Rountree és Németh pontjaival elléptünk, majd a csereként pályára lépő Török Kata jó nyitásaival meg is nyertük a mérkőzést, így győzelemmel hangoltunk a szombati rangadóra (21:25, 0:3).

Sarlós Márton 

 


Hirdetések