Dobos Sándor, 2017.02.25. | Vízilabda

Az OB I középszakaszának második fordulójában szinte végig vezetett csapatunk, de végül mindhárom pontot elveszítette.

E.ON OB 1., középszakasz, 2. forduló:

VasasPlaket Pannergy Miskolci VLC 7-8 (2-1, 3-2, 1-1, 1-4)
Tüskeuszoda, vezette:
Vogel G., Tordai

Vasas: Jónás – Burián 2, Bóbis 3, Babay, Koopman, Takács, Steinmetz Á. 1. Csere: Bencz, Mészáros, Simon, Njegovan, Marnitz G., Lindhout 1. Vezetőedző: Földi László

Miskolc: Csoma – Miklós, Halek 1, Vadovics 2, Lukács D., Milicic, Bowen 2. Csere: Lukács Á., Miklós L., Szabó R., Jakab D., Misic 2, Hornyák 1. Vezetőedző: Sike József

Gól/emberelőny: 3/8, illetve 2/10
Ötméteresek: 2/2, illetve -
Kiállítva cserével: Koopman (31.), illetve Halek (31.)

Az Eger elleni 15-3-as vereség után egy olyan csapat várt a VasasPlaketre, amely ellen már reálisabbnak tűnt a győzelem megszerzése. A Miskolc alapszakasz-szereplése megsüvegelendő, Földi László, Steinmetz Ádám, Takács Bálint és a csapat többi tagja is azt nyilatkozta a napokban, bizony kalapemelést érdemel Vadovics Viktorék teljesítménye és felsőházba jutása, éppen ezért kellett rettentően koncentrálni, ha jól akartunk kijönni a meccsből.

Ez lényegében sikerült is a meccs elején, rendre a mieinknél volt az előny, az első és a második negyedet is sikerült egy-egy góllal megnyerni. A Miskolc védekezése egyébként kemény és szoros volt, nehéznek bizonyult feltörni, de az emberelőnyös helyzetek jó kihasználásával ez sikerült. Burián Gergő a szünetig kétszer talált be, csakúgy, mint Bóbis Máté, igaz, az ő egyik találata egy jogos 5 méteres után született, amelyet Steinmetz Ádám harcolt ki. Jó hír, hogy megszerezte első gólját a mieink holland válogatott játékosa, Robin Lindhout is.

A miskolciak fiatalos lendületükben bízhattak, erejüket az előző fordulóban az OSC otthonában is megmutatták, ahol csak 3 góllal kaptak ki. Jól működött viszont a Vasas blokkja, többször is ez biztosított remekül a meccs derekához érve.

Látszott, hogy csapatunk nagyon készült erre a mérkőzésre, ne feledjük, a középcsapatok közül még egyetlen sem verte meg ebben a szezonban ezt a Miskolcot. Jól ment tehát a védekezés, csakhogy nem sikerült támadásban is ennyire pontosnak lenni, így előbb-utóbb betalált a vendégcsapat, a 3. negyed 7. percében 5-4-re zárkóztak az amerikai válogatott Bowen góljával.

Nagyon kellett Steinmetz Ádám következő támadásból kiharcolt gólja, visszaállt a kétgólos különbség a harmadik negyed végére. Ebből faragott aztán a montenegrói válogatott Sasa Misic emberelőnyből, hogy aztán Csoma Kristóf ellen ítéljenek 5 méterest – ezt nehezen viselték a miskolciak, egy sárga is villant a kispad felé. Nagy gólparádé kezdődött, mert midőn Bóbis belőtte a büntetőt, Misic gyorsan válaszolt rá.

Sőt, egy Steinmetz Ádám elleni kontra után gyorsan felúszott a Miskolc, Vadovics pedig kiharcolta magának a ziccert és nem hibázott, 7-7. Majd aztán egy elhibázott akció után Hornyák Olivér úszott meg, először vezetett a Miskolc, 4 perccel a vége előtt.

Tovább javult a Miskolc védekezése és ez nem ízlett a Vasasnak. 3:01-gyel a vége előtt Földi László időt kért, muszáj volt egy kicsit nyugtatni a csapatot, és megpróbálni kidolgozni a gólszerzés receptjét. Nos, nem sikerült, kontrát ítéltek középütt, még jó, hogy Jónás György lehúzta Hornyák ejtését.

A hajrában cserével kiállították Jesse Koopmant és Halek Mártont, izgalmakban nem volt hiány. A Vasas megkapta az emberfórt az utolsó percben, de Bóbis a blokkba lőtt. 25 másodperc volt hátra, amikor Sike József időt kért, és bár a végén még maradt 8 másodperc, hogy egálra mentse a csapat a mérkőzést, ez nem sikerült.

7-5-ről 7-8…

Javítani a Ferencváros ellen lehet a következő fordulóban.

Földi László vezetőedző szomorúan értékelt, de dicsérte is a csapatot: „Gratulálok a Miskolcnak. Amiben mi hibáztunk, az, hogy 7-5 után kaptunk három akciógólt. Ezt nem szabadott volna hagyni, ez nem volt benne a meccsben. Dolgoznunk kell tovább. Nagyon szomorú vagyok, mert sokat tettünk bele a mérkőzésbe, hogy a két nagyarányú vereség után felálljunk. Sikerült felállni, és ha valami szépet szeretnék mondani, azt mondanám, szépen haltunk meg. De hát mégiscsak meghaltunk… Nagyon nagy csata volt, nagyot küzdöttünk, elfáradtunk a végére. A végén mi hibáztunk többet.”

Steinmetz Ádám a mérkőzés után elsősorban a végén jelentkező fizikai problémákban látta a vereség okát: „Tartoztunk, elsősorban magunknak és a szurkolóinknak annyival, hogy jobb játékot nyújtsunk, mint az idény legutóbbi időszakában. Úgy érzem, hogy mentálisan jól felkészültünk a mai találkozóra, vezettünk is nagyon sokáig, de aztán a végén fizikálisan elfáradtunk. Legalábbis én magamon ezt éreztem, és valószínű, a csapattársaim is, mert megvoltak a lehetőségeink, de nem tudtunk velük élni. Megvoltak az emberelőnyök, de nem tudtunk jó döntéseket hozni, amiket meg meghoztunk, azok rosszak voltak. Gratulálok a Miskolcnak, remek szezont futnak, reméljük, mi is elindulunk felfelé, de azt látni kell, hogy a felsőházban nagyon kemény mérkőzések várnak a csapatra.”

Aleksandar Njegovan a meccs után azt mondta, a sportban előfordulnak hullámvölgyek, ki kell belőle jönni: „Nagyon jó meccs volt, azt hiszem, motiváltak voltunk, energikusak, és a százszázalékot próbáltuk kiadni magunkból a vízben. Nem teljesítettünk rosszul, a sport ilyen, egyszer fent, egyszer lent. Egyszer nálad van az előny, a másik pillanatban pedig az ellenfélnél. Ha hasonló játékot nyújtunk, előbb-utóbb jobbak lesznek az eredmények is. Egy kis krízisben vagyunk, de a sport már csak ilyen, ez normális egy erőltetett menetben. Azon leszünk, hogy javuljunk.”


Hirdetések