Dobos Sándor, 2017.02.24. | Jégkorong

A Debrecen ellen harmadszor is nyert csapatunk, ezzel bejutott a juniorbajnokság döntőjébe. 

U20-as magyar bajnokság, elődöntő, 3. mérkőzés:

Vasas-Continental-Debreceni HK 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)
Gólszerzők:
Czakó (17.), Zsigmond (18.), Bukor (23.), Horváth A. (55.), illetve Darabos (44.)

A három nyert mérkőzésig tartó párharc végeredménye 3-0, a Vasas-Continental javára.

Egyetlen győzelemre került a szerdai, debreceni, szétlövés során elért sikere után a Vasas-Continental a juniorbajnokságban, és ezt a sikert pénteken szerette volna begyűjteni Székely-Mádai László és Horváth András csapata.

Ismét jól kezdett a Vasas, hasonlóan a debreceni mérkőzéshez, akkor azonban egy idő után visszavett a tempóból, amit a Debrecen két góllal büntetett. Ezúttal az 5. percben jegyezhettük fel az első hazai igazi gólhelyzetet, de Horváth András nem tudta végigvinni a támadást.

Nem úgy a másik oldalon előbb Jaroslanov, majd a legutóbb két gólt szerző, igen technikás Kuleshov. Mindketten ziccerben vitték kapura a korongot, csakhogy ott állt előttük Garbacz Máté, és kétszer is bravúrral védett. Czakó Barna lőtt jó helyzetben nem sokkal később, de a két csapat eddigi négy idei mérkőzése is azt bizonyította, az erős védelem mellett nehezen lőnek gólt egymásnak a felek.

De aztán sikerült Czakó Barnának a 17. percben. Korongot csent a középső harmadban, megindult Rózsa Istvánnal és egy kis kényszerítőzés után az üres kapuba lőtt (1-0). Sőt, bombagóllal növelte előnyét aztán csapatunk, Horváth András adott középre, Zsigmond Bence meg nem szórakozott, azonnal lőtt, védhetetlenül a kapuba, 2-0. Kiválóan sikerült tehát a harmad hajrája.

Meg a második eleje is, Bukor Rajmund góljával már magabiztos előnyt dolgozott ki a Vasas-Contintal. Salló ziccerét ráadásul a 28. percben kivédte Garbacz, és a folytatásban sem tudott eléggé pontos lenni a vendégcsapat.

Szépített viszont egy furcsa góllal a Debrecen a 44. percben, Darabos lőtt váratlanul, szemfülesen, a korong lecsorgott egy Vasas-játékos testén is, így kötött ki a kapuban, 3-1. Nem sokkal később kettős emberhátrányba került a Vasas, és időt is kért. Oroszi Álmost 2+10 percre küldték ki a játékvezetők.

Nyomott is a Debrecen, paprikássá is lett a meccs, majd aztán kicsit visszaállt egy általános mederbe. Amolyan vihar előtti csend volt ez, amit Bukor Rajmund nagy lövése után Horváth András botja tört meg, jó, hogy beleért a korongba, mert az így meglepte a debreceni kapust, 4-1.

A meccs utolsó három percét emberhátrányban játszotta csapatunk, de most ez is belefért.

A vége Vasas-siker, ezzel a csapat bajnoki döntőt játszhat az aranyéremért, a MAC-ifj. Ocskay Gábor Akadémia párharc győztesével. Ott 2-0-ra vezet a MAC, a harmadik meccset szombaton rendezik.

A mieinknek a hetet pedig két Graz elleni EBYSL-meccs zárja a hétvégén, amolyan levezetésként…


Hirdetések