Dobos Sándor, 2017.02.22. | Vízilabda

Sima vereséggel nyitotta a bajnokság középszakaszát a VasasPlaket, amely a Miskolc ellen javíthat szombaton.

E.ON OB 1., középszakasz, 1. forduló:

ZF-Eger VasasPlaket 15-3 (3-3, 2-0, 4-0, 6-0)
Eger,
Vezette: Petik, Homonnai

Eger: Mitrovics – Decker Á., Hosnyánszky, Lőrincz, Kovács G. 4, Erdélyi, Hárai. Csere: Angyal, Cuckovics, Csuk, Bedő, Sári, Kürti.
Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Vasas: Tihanyi – Burián, Koopman 1, Bóbis, Babay 1, Takács, Steinmetz Á. Csere: Mészáros, Simon, Lindhout, Njegovan 1, Marnitz G.
Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 3/7, illetve 0/6
Ötméteresek: 1/2, illetve -

Ahogyan Steinmetz Ádám fogalmazott a mérkőzés előtt, nem az Eger ellen szerezhet igazán önbizalmat a fontos feladatokra a csapat, elvégre a bajnoki ezüstérmes jóval nagyobb erőt képvisel a mieinknél. Ennek ellenére mi más is lehetne bármely együttes célja egy ilyen bajnoki előtt, mint a tisztes helytállás.

Ez végül a számszerű eredményt nézve kevésbé sikerült szerdán, az olló ezzel együtt leginkább a negyedik negyedben nyílt ki, azt a szakaszt 6-0-ra nyerte Dabrowski Norbert csapata. A második és a harmadik negyedben sem sikerült betalálni Braniszlav Mitrovics kapujába, így közel 25 percet zárt gól nélkül a Vasas a Bitskey-uszodában.

Pedig jól indult a meccs, az első negyedben háromszor is sikerült egyenlíteni az egri gól után, 3-3-mal zárult az első nyolc perc. A Vasas kapuját Tihanyi Bernát védte ezen az estén, Jónás György nem kapott ezúttal szerepet Földi Lászlótól. Bizalmat szavazott viszont a vezetőedző Robin Lindhoutnak. A holland játékost még januárban igazolta le a klub, de a versenykiírás értelmében csak a középszakaszban mutatkozhatott be tétmérkőzésen. Egy lövési kísérlete volt a holland válogatott gólvágójának, ahogyan Földi mester nyilatkozott, még fel kell vennie a ritmust, hogy sokat tudjon segíteni a csapatnak.

A hazaiaknál Kovács Gergő volt a legeredményesebb, ő mind a négy lövési kísérletét gólra váltotta.

A vége 15-3, sima egri siker, a Vasas pedig gyorsan el is kell, hogy felejtse a történteket, hiszen szombaton a Miskolc ellen már egy egészen más hőfokú meccsre készül.

Földi László a mérkőzés után így értékelt: „Az elején támadásban és védekezésben is megfelelően teljesítettünk, azt követően viszont az Eger fokozatosan felőrölt bennünket. A vége nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, egy 6-0-s negyeddel zártunk. Az Eger nagyon erős volt és motivált, Dabrowski Norbert hajtotta, űzte őket végig, nem is vettek vissza a tempóból. Lett volna még lehetőségünk gólt szerezni, de ez nem jött össze, az Eger pedig a nagy ziccereink, fórjaink után gyorsan betalált, ennek lett a következménye ez a nagyarányú vereség. Innentől kezdve a Miskolc ellen készülünk.”

További mérkőzések:

Szolnoki Dózsa-Közgép – MKB Euroleasing-BVSC-Zugló 17-5 (3-1, 7-2, 2-1, 5-1)
FTC-PQS Waterpolo – Contitech-Szeged-Diapolo 10-10 (2-3, 0-3, 6-2, 2-2)
A Híd-OSC-Újbuda – Pannergy-Miskolci VLC 10-7 (2-2, 3-2, 3-2, 2-1)

A felsőház állása:

1. Eger 43 pont
2. Szolnok 42 pont
3. OSC 38 pont
4. FTC 34 pont
5. Szeged 27 pont
6. Miskolc 27 pont
7. Vasas 22 pont
8. BVSC 20 pont


Hirdetések