Dobos Sándor, 2017.02.22. | Jégkorong

Debrecenben is győzött a Vasas-Continental, ezzel 2-0-ra vezet a juniorbajnokság elődöntőjében.

U20-as magyar bajnoki rájátszás, a döntőbe kerülésért, 2. mérkőzés:

Debreceni HK Vasas-Continental 2-3 – szétlövéssel (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 0-1)
Gólszerzők:
Kuleshov (14., 21.), illetve Csiki (24.), Rózsa (42.), Kövesdi (70.)

A három nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 2-0, a Vasas javára.

Egy masszív Debrecen ellen kell háromszor győznie csapatunknak ahhoz, hogy bejusson a bajnoki fináléba, és annak ellenére, hogy az alapszakaszt megnyerte a Vasas, már akkor látszott, hogy a hajdúsági csapat ellen bizony mindig meg is kell dolgozni a sikerért.

Az elődöntő első felvonásán is végig kellett koncentrálni, azt a mérkőzést 2-1-re sikerült megnyerni. Székely-Mádai László és Horváth András teljes kerettel érkezett Debrecenbe, ahol furcsa időpontban, szerdán, 14 órakor indította útjára a pakkot a játékvezetői kar.

A korábbi tapasztalatokat felhasználva erősen kezdett a Vasas, ám mégsem tudta ezt a fölényét góllal is megtestesíteni. Ehelyett kapott egyet, majd egy másikat is. A 21. percre Vladislav Kuleshov két góljával 2-0-s előnyre tett szert a Debrecen. Össze kellett kapnia magát a Vasasnak, és ez megtörtént. Valamivel több mint három perccel a második hazai gól után egy emberelőnyös góllal Csiki Attila szépített, majd már a harmadik harmad elején Rózsa István talált be Nagy Zoltán passza után, 2-2.

A meccs hátralévő részében és a hosszabbításban sem született több gól, jött a szétlövés, ahol Kövesdi Cameron gólja döntött, 3-2-re győzött a Vasas, ezzel 2-0-ra vezet az elődöntőben.

Pénteken sikerülhet a harmadik siker is, ami a bajnoki finálét jelentené. A Jégpalotában nemcsak emiatt lesz különleges a pénteki meccs: a találkozó előtt köszöntik majd a Quebécben nagyszerűen szereplő kölyökcsapatunkat. A Pee-Wee International Hockey Tournamenten ugyanis a legjobb 16 közé jutottak a srácok, erre magyar csapat korábban még nem volt képes.

Érdemes tehát kilátogatni a csarnokba, a találkozó majd 18.40-kor kezdődik.

Székely-Mádai László vezetőedző értékelése a második elődöntőről: „Teljesen indokolatlanul vettünk vissza a tempóból a meccs első fele után. Ez most belefért, de ez nem így működik, lesznek olyan éles meccsek, ahol nem tudunk majd 0-2-ről visszajönni. Érthetetlen volt a visszaesés, de persze boldogok vagyunk, hogy aztán sikerült a magunk javára fordítani az eredményt a végére. Keményen dolgoztak a fiúk, mindenki odatette a magáét, jó dolgokat is csináltunk, szóval megteremtettük a helyzetet magunknak arra, hogy pénteken lezárjuk a párharcot. Be kell majd bizonyítani, hogy megérdemeltük a mai fordítást és a döntőbe jutásra is mi vagyunk a hivatottak.”

Csiki Attila szerezte az első gólunkat, így látta a meccset: „Nem volt könnyű az tény, kicsit megnehezítettük magunknak a dolgot. Az elején nagyon jól kezdtünk, domináltunk, nagy tempót diktáltunk, aztán visszavettünk, és ezt a Debrecen kihasználta. Kaptunk egy balszerencsés gólt, majd emberhátrányban is beszedtünk egyet. Utána kezdett mindenki egy kicsit rákapcsolni és hajtani, ennek meglett az eredménye. A gólom emberelőnyben született, az üres kapu előtt találtam magam, örülök, hogy aztán egyenlíteni is tudtunk, és a végén a szerencse is mellénk állt. A következő cél, hogy pénteken eldöntsük a továbbjutás kérdését, nagyon szeretnénk már most döntőbe kerülni.”


Hirdetések